Ο νεοφιλελευθερισμός που επικρατεί σε όλο τον πλανήτη ξαπλώθηκε σαν λαίλαπα υποσχόμενος μια ανάπτυξη με βασικό εργαλείο την κερδοσκοπία του παρασιτικού κεφαλαίου, δημιουργώντας πλούτο για τους ελάχιστους και σκορπώντας δυστυχία, ανισότητα και διαφθορά σε ολόκληρο τον υπόλοιπο κόσμο, σήμερα βυθίζεται σε μια κρίση που τον κάνει ακόμα πιο επιθετικό, ακόμα πιο αρπακτικό, ακόμα πιο καταστροφικό, με αποτέλεσμα ολόκληρες κοινωνίες να στραγγαλίζονται για να στηριχτούν οι τραπεζίτες. Λαοί πέφτουν στη μέγκενη της λιτότητας χωρίς τέλος από τα κερδοσκοπικά παιχνίδια των χρηματαγορών. Η πλειοψηφία των ανθρώπων εξωθείται στην ανεργία, τη φτώχεια και την ανασφάλεια, την ώρα που ο πλούτος ξανασυγκεντρώνεται στα χέρια μιας ελάχιστης ολιγαρχίας. Η χώρα μας, εγκλωβισμένη ανάμεσα στην εσωτερική πολιτική των Μνημονίων και την εξωτερική της πολιτική δεμένη στο άρμα του ευρωατλαντισμού, που εκφράζεται με την υπαγωγή της Κοινής Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας (ΚΕΠΠΑ) της Ε.Ε. στο ΝΑΤΟ, του οποίου τη διεύρυνση ως τα σύνορα της Ρωσίας και στα Βαλκάνια έχουν πειθήνια υποστηρίξει όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις της τελευταίας εικοσαετίας.

Δυστυχώς για τις τελευταίες κυβερνήσει,ς η εξωτερική τους πολιτική είναι η άλλη όψη της συμμόρφωσής τους με τα Μνημόνια. Είναι η πολιτική του ατλαντισμού και του ευρωατλαντισμού, την οποία θέλει να ακολουθήσει πιστά η κυβέρνηση Σαμαρά. Yes men στο νέο στρατηγικό δόγμα του ΝΑΤΟ, που μετατρέπει την Ατλαντική Συμμαχία σε παγκόσμιο «χωροφύλακα»;
Ασφαλώς η κρίση αυτή είναι βαθιά και σίγουρα δεν είναι μόνο ελληνική, αλλά και ευρωπαϊκή και παγκόσμια, για αυτό ο αγώνας μας δεν θα πρέπει να τερματίζει στα γεωγραφικά μας σύνορα, αλλά κυρίως να διεκδικήσουμε μια άλλη πορεία της Ευρώπης , με πυξίδα μας την ισότιμη συμμετοχή της χώρας μας σε μια αλλαγή ρότας, μακριά από τον πιο άγριο νεοφιλελευθερισμό που έχει γνωρίσει ποτέ η Ευρώπη.
Παρακολουθούμε τη γερασμένη μας ήπειρο να συγκρούεται με τη λιτότητα και να απειλείται η ίδια η δημοκρατία προκειμένου να θεσμοθετηθεί η κοινωνική λεηλασία και να επιβληθεί σαν μόνη εναλλακτική απέναντι στην κρίση, και την Ελλάδα, το πρώτο πειραματόζωο που επιλέχτηκε για να ασελγήσουν επάνω της σε όλη της την ένταση η στρατηγική της λεηλασίας και την κοινωνικής οπισθοδρόμησης, να διαλύσουν το κοινωνικό της κράτος και να ξεπουλήσουν τους παραγωγικούς της πόρους, θα πρέπει να αντιστρέψει το πείραμα αυτό που είναι ήδη έτοιμο για εξαγωγή στην υπόλοιπη Ευρώπη. Στον χορό των Μνημονίων οι χώρες του Νότου που σύρονται ήδη εδώ και καιρό και τον κίνδυνο της χρεωκοπίας προς αυτή την κατεύθυνση μας, στέλνουν μηνύματα αντίστασης από παντού. Από τις απεργίες και τις διαδηλώσεις των συνδικάτων. Από τα πλήθη των αγανακτισμένων στις πλατείες, από τα κινήματα occupy στις μητροπόλεις.
Μαζί με τους λαούς της Ευρώπης, ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ και πορευόμαστε χτίζοντας ένα τεράστιο κοινό απελευθερωτικό μέτωπο, λέμε ΟΧΙ σε όλες τις γλώσσες στον ρατσισμό και τον φασισμό και προχωρούμε μαζί για να ανοίξει ο δρόμος και να κάνουμε τη δικτατορία των αγορών παρελθόν.
Στέλνουμε σε όλη την Ευρώπη, σε όλον τον κόσμο αυτό το μήνυμα: ο κόσμος δεν θα γυρίσει πίσω

Θέλουμε δικαιοσύνη - Θέλουμε δημοκρατία - Θέλουμε αλληλεγγύη

Οι κοινωνικοί αγώνες μάς δείχνουν τον δρόμο.