Τρίτη 9 Ιουλίου 2013

ΠΟΕ-ΟΤΑ: ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΣΕ ΔΗΜΟΥΣ

Ολοκληρώθηκε αργά το απόγευμα της Τρίτης η συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΠΟΕ-ΟΤΑ για τη συνέχιση των κινητοποιήσεων με πρώτη απόφαση την διήμερη κατάληψη όλων των κτιρίων των δήμων της χώρας.
Την Τετάρτη και την Πέμπτη οι εργαζόμενοι από θα βρεθούν στα δημαρχεία και θα τα καταλάβουν, ενώ τα προεδρεία θα προβούν σε δυναμικές παρεμβάσεις στα δημοτικά συμβούλια προκειμένου να συντονίσουν τη δράση τους με τις αυτοδιοικητικές αρχές.
Την Τετάρτη το βράδυ θα συνεδριάσουν αντιπρόσωποι εργαζομένων στους δήμους όλης της χώρας που από το απόγευμα θα αρχίσουν να καταφτάνουν στην Αθήνα προκειμένου να συντονίσουν πανελλαδικά τη δράση τους.

Οι εργαζόμενοι ζητούν από τους δημάρχους να λάβουν αποφάσεις στα δημοτικά τους συμβούλια, ενώ πρόκειται να προσφύγουν στο Συμβούλιο της Επικρατείας, προκειμένου να βγει αντισυνταγματικό το νομοσχέδιο που καταργεί φορείς, όπως η Δημοτική Αστυνομία.

Το Σάββατο και την Κυριακή οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα απέχουν από τα καθήκοντά τους, ενώ τη Δευτέρα το βράδυ θα πραγματοποιηθεί συναυλία στο Σύνταγμα.
Επίσης, ζητούν από τους υπόλοιπους εργαζόμενους τη δημιουργία ενός κοινού μετώπου.
news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: