Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

Απόλυτο ρεκόρ Γλέζου, παίρνει 511.402 σταυρούς – Πόσους παίρνουν όσοι εκλέγονται [πίνακας]

Ο Μανώλης Γλέζος, στα 93 του χρόνια δημιουργεί ένα απόλυτο ρεκόρ συγκεντρώνοντας συνολικά περισσότερους από 500.000 σταυρούς στις ευρωεκλογές της 25ης Μαΐου που τον στέλνουν στην ευρωβουλή ως πρώτο των πρώτων.
Συνολικά, ο ένας στους τρεις (33,71%) ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ του έδωσε σταυρό προτίμησης και συνολικά συγκέντρωσε τo 8,43% του συνόλου των 6.066.796 σταυρών που έβαλαν οι πολίτες στα ψηφοδέλτια του πρώτου κόμματος των εκλογών.

Οι δύο επόμενοι υποψήφιοι που εκλέγονται με ανάλογα ποσοστά είναι οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ Κώστας Παπαδάκης (33,49%) και Σωτήρης Ζαριανόπουλος (32,10%).
Ακολουθούν οι νέοι ευρωβουλευτές της Ελιάς / ΠΑΣΟΚ Παντελής Καψής με 24,60% και Εύα Καϊλή με 24,32%, στο σύνολο των ψηφοφόρων του κόμματός τους.
Η προβολή των τελικών αποτελεσμάτων με βάση τον αριθμό των ψήφων που κατέγραψε το κάθε ένα από τα επτά κόμματα που εκλέγουν ευρωβουλευτές βοηθά στην εξαγωγή χρήσιμων συμπερασμάτων για το πως σταύρωσαν οι Ελληνες εκλογείς τους πολλούς εκατοντάδες υποψήφιους που εκτέθηκαν στις εκλογές και μάλιστα σε μία πανελλαδική περιφέρεια.
Έως τώρα δεν υπήρχε ανάλογο προηγούμενο στην πατρίδα μας και αποδεικνύεται πως δύο ήταν τα κριτήρια με τα οποία οι εκλογείς σταύρωσαν τους υποψήφιους:
Η αναγνωρισιμότητα και το όνομα στην περίπτωση των περισσοτέρων υποψηφίων καθώς και η σκληρή κομματική γραμμή στην περίπτωση των υποψηφίων του ΚΚΕ και της Χρυσής Αυγής.
Στον πίνακα που ακολουθεί περιλαμβάνονται, δίπλα στο όνομα του κόμματος ο αριθμός των ψήφων που έλαβε και ο αριθμός των σταυρών που αντιστοιχούν σε κάθε κόμμα.
Δίπλα στο όνομα του κάθε υποψήφιου υπάρχει η εκτίμηση του τελικού αριθμού των σταυρών που θα συγκεντρώσει με βάση την προβολή της υπάρχουσας ενσωμάτωσης, το ποσοστό που λαμβάνει με βάση τον αριθμό των ψηφοφόρων του κόμματος και το ποσοστό που λαμβάνει με βάση το σύνολο των σταυρών που αναλογεί στους ψήφους του κάθε κόμματος.
stavroi 1
stavroi 2
via anemosantistasis

Δεν υπάρχουν σχόλια: