Κυριακή 25 Μαΐου 2014

O Λαός δεν Ξεχνά τι σημαίνει ΔΕΞΙΑ!

Ένα σύνθημα, απ΄αυτά που φωνάζαμε στις πλατείες και τους δρόμους, αποτελεί για μένα πυξίδα ιδεολογική και πολιτική, σε όλη τη μέχρι σήμερα ζωή μου: O Λαός δεν Ξεχνά τι σημαίνει ΔΕΞΙΑ! Ήταν και παραμένει η διαχωριστική γραμμή, οι «καλοί» από τη μια μεριά και οι «κακοί» από την άλλη, με τη Δεξιά. Ήταν η πεμπτουσία της πολιτικής και ιδεολογικής μου συνειδητοποίησης. Συμπύκνωνε όλη την ιστορική, πολιτική και κοινωνική μνήμη. Το φώναζα και ορκιζόμουν την αιώνια πίστη, την αέναη μύηση σ΄αυτό. Το φωνάζαμε όλοι μαζί και τραντάζονταν συθέμελα η Πλατεία Αριστοτέλους, γιατί έτσι πιστεύαμε!
Και να που το ΠΑΣΟΚ κατάντησε να συγκυβερνά με τη Δεξιά! Και να που το ΠΑΣΟΚ έγινε το δεκανίκι του Σαμαρά και της ακροδεξιάς!
Δεν μπορώ να το δεχτώ, παλιοί μου σύντροφοι που παραμένετε στο ΠΑΣΟΚ (μεταλλαγμένο Βενιζελικό μόρφωμα πια) - ΕΛΙΑ, ότι συμπορεύεστε με τη ΝΔ και υπερασπίζεστε την πιο ακραία, βάρβαρη, νεοφιλελεύθερη πολιτική που ασκήθηκε στην Ευρώπη ή μήπως και στον κόσμο όλο.
Δεν μπορώ να το δεχτώ, όταν σας ακούω να σφυρίζετε αδιάφορα για την ακροδεξιά Σαμαρική παρέα, με την οποία συνεργάζεστε για την «σωτηρία» τάχα της χώρας.
Την Κυριακή, πριν πάτε να ψηφίσετε, κάντε μια προσπάθεια να θυμηθείτε:

O Λαός δεν Ξεχνά τι σημαίνει ΔΕΞΙΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: