Παρασκευή 23 Μαΐου 2014

Πετρέλαιο από τη Βενεζουέλα στους Παλαιστίνιους

Ο επικεφαλής της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς, και ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Νίκολας Μαδούρο, υπέγραψαν συμφωνία για χορήγηση 240.000 βαρελιών πετρελαίου και ντίζελ στους παλαιστίνιους από την κρατική εταιρεία Petróleos της Βενεζουέλας.
Η συμφωνία υπεγράφη κατά τη διάρκεια της τριήμερης επίσκεψης του Μαχμούντ Αμπάς στην Βενεζουέλα, τη χώρα με τα μεγαλύτερα αποθέματα πετρελαίου στον κόσμο. Ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής ευχαρίστησε τον Μαδούρο για την στήριξη.
«Ευχαριστώ τη Βενεζουέλα για τη βοήθεια να σπάσουμε το μονοπώλιο του το Ισραήλ στην οικονομία μας. Ευχαριστούμε Βενεζουέλα που ανταποκρίθηκες στα ανάγκες μας. Ευχαριστούμε Βενεζουέλα που συνεχίζεις και παρέχει και επιπλέον υποστήριξη στον αγώνα μας», δήλωσε ο Αμπάς.

Από την πλευρά του ο Νίκολας Μαδούρο επανέλαβε την υποστήριξή του στον αγώνα των Παλαιστινίων για ένα πλήρως ανεξάρτητο κράτος. «Καλωσορίζουμε τον παλαιστινιακό λαό και τους Άραβες. Ο λαός μας υποστηρίζει το δικαίωμά σας για μια χώρα ευημερίες. Σήμερα γεννήθηκε η ‘Petro-Palestine’», δήλωσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: