Οι νυν «ανεξάρτητοι» και «αυτοδιοικητικοί» το 2010 δήλωναν, στην συνάντηση του ΠΑΣΟΚ για τις Αυτοδιοικητικές Εκλογές, την σαφή πολιτική τους αναφορά στο κόμμα που τώρα αποκηρύσσουν.

Συγκεκριμένα, είναι ενδεικτικός ο χαιρετισμός που απευθύνει στην αρχή ο Σγουρός.

Επίσης, είναι ενδεικτική η τοποθέτηση του Γ. Ραγκούση (34' του video):
«Θα δώσουμε σε όλους να καταλάβουν ότι το ΠΑΣΟΚ στα δύσκολα θεριεύει, με τα δύσκολα έχει μάθει να αναμετράται, γιατί; Γιατί είμαστε πολιτικά παιδιά του Ανδρέα Παπανδρέου, που αν μας έχει μάθει ένα μεγάλο μάθημα ζωής, είναι με τα δύσκολα να τα βάζουμε και στα δύσκολα να κερδίζουμε.
Γιατί έχουμε τη φλόγα των αξιών μας που μας δυναμώνει, την πίστη μας ότι παλεύουμε για μια δίκαιη κοινωνία, παλεύουμε για το δίκιο. Μας δυναμώνει η αποφασιστικότητά μας να στηρίξουμε τον Πρόεδρό μας, τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας, το Γιώργο Παπανδρέου, στη δυσκολότερη μάχη για τη σωτηρία αλλά και για την πρόοδο και την αναμόρφωση της πατρίδας, που έδωσε ποτέ Έλληνας Πρωθυπουργός.
Γι΄ αυτό πάμε. Πάμε με το Γιώργο Καμίνη, πάμε με το Γιάννη Σγουρό, πάμε για την Αθήνα, πάμε για την Αττική, πάμε για την Ελλάδα».
Αξίζει επίσης να παρακολουθήσετε τις τοποθετήσεις των Καμίνη (στο 36' του video) και Σγουρού (55') που φανερώνουν την άμεση σχέση των δύο με τον πολιτικό φορέα (ΠΑΣΟΚ) που στις παρούσες εκλογικές αναμετρήσεις απέφυγε να τους δώσει το χρίσμα.
Βέβαια, προ του κινδύνου της ήττας, απολαμβάνουν πλέον τη στήριξη όλου του μνημονιακού μπλοκ όπως δήλωσε ξεκάθαρα ο Σ. Κεδίκογλου...
Πηγή: left.gr
via  neaellada