Δευτέρα, 19 Μαΐου 2014

«Οι ευρωεκλογές το δημοψήφισμα για το μνημόνιο το οποίο δεν έγινε ποτέ σε αυτόν τον τόπο»

Tο χαρακτήρα δημοψηφίσματος για το μνημόνιο, το οποίο δεν έγινε ποτέ σε αυτήν τη χώρα, δίνει ο Αλέξης Τσίπρας στις ευρωεκλογές της επόμενης Κυριακής. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε πως η ψήφος σε αυτές δεν θα πιάσει απλώς τόπο, θα αλλάξει τον τόπο.
Διαβάστε όλη τη δήλωση Τσίπρα:
«Οι πολίτες, σήμερα, με την ψήφο τους, άνοιξαν ένα νέο δρόμο για την τοπική αυτοδιοίκηση. Δεν υπάρχει ιστορικό προηγούμενο που κυβερνητικό κόμμα να βρίσκεται εκτός δευτέρου γύρου στη μεγαλύτερη περιφέρεια  της χώρας και στον μεγαλύτερο δήμο της χώρας. Το αποτέλεσμα στην Αθήνα και την Αττική, που καμία δημοσκόπηση δεν προέβλεψε, η διεκδίκηση μιας σειράς περιφερειών και δεκάδων δήμων  σε όλη τη χώρα,  αναδεικνύουν  το ΣΥΡΙΖΑ σε ισχυρό παράγοντα και στο χώρο της αυτοδιοίκησης.
Αναδεικνύουν επιπλέον και ένα νέο αυτοδιοικητικό χάρτη. Την επόμενη εβδομάδα, η Αθήνα και η Αττική, ξεπερνώντας όλα τα προγνωστικά, θα γυρίσουν σελίδα.

Ο πρωθυπουργός, πριν από λίγο, αποδέχτηκε ότι το αυτοδιοικητικό αποτέλεσμα προμηνύει πως η κάλπη της επόμενης εβδομάδας, η κάλπη των ευρωεκλογών,  διακυβεύει τη συνέχεια της Κυβέρνησής των μνημονίων. Έχει απόλυτο δίκιο.
Οι ευρωεκλογές στις 25 Μάη θα είναι το δημοψήφισμα που δεν έγινε ποτέ στον τόπο για το μνημόνιο.
Θα είναι το δημοψήφισμα για το αν η πατρίδα μας θα αποκτήσει ξανά αξιοπρέπεια και φωνή στην Ευρώπη. Σ' αυτό τον αγώνα καλούμε όλους τους πολίτες, ότι κι αν ψήφισαν σήμερα στην αυτοδιοικητική κάλπη, σε συστράτευση. Γιατί ο αγώνας για την αξιοπρέπεια και τη ζωή είναι αγώνας όλων των Ελλήνων και Ελληνίδων.
Και πρέπει όλοι να αντιτάξουμε τη σταθερότητα της λαϊκής κυριαρχίας και ενότητας, στους εκβιαστές της αστάθειας. Να προτάξουμε τη δημοκρατική συμμετοχή στα κηρύγματα της αποχής και της  απάθειας.
Σήμερα οι πολίτες έκαναν ένα πρώτο βήμα. Η άλλη Κυριακή μπορεί να γίνει η πρώτη μέρα μιας άλλης εποχής. Η χώρα μας θα στείλει ένα ισχυρό μήνυμα στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο, και όσοι περισσότεροι συνυπογράψουν αυτό το μήνυμα  με την ψήφο τους και τη συμμετοχή τους , τόσο πιο ισχυρό   θα είναι το μήνυμα αυτό.
 Και το μήνυμα είναι ένα: Η Ελλάδα δεν ανήκει σε κανέναν εκτός από το λαό της.
Και δικαιούται να χαράζει την πολιτική της με πρώτο κριτήριο το καλό και το συμφέρον, τις ανάγκες του λαού της. Την επόμενη Κυριακή είμαι σίγουρος πως η ψήφος μας δεν θα πιάσει απλώς τόπο. Θα αλλάξει τον τόπο»
koutipandoras 

Δεν υπάρχουν σχόλια: