Παρασκευή 23 Μαΐου 2014

Αλέξης Τσίπρας: «Στις 25 του Μάη τελειώνουμε με το κατεστημένο της διαπλοκής»

“ «Η Νέα Ελλάδα γεννιέται και έχει πλέον φωνή στην Ευρώπη. Και η φωνή της θα ακουστεί και στις Βρυξέλλες και στο Βερολίνο. Την Κυριακή ο λαός θα νικήσει και τη Δευτέρα η Νέα Ελλάδα θα κάνει το πρώτο της βήμα. Την Κυριακή ψηφίζουμε ΣΥΡΙΖΑ για να πάρουμε πίσω τη ζωή μας. Την Κυριακή ψηφίζουμε ΣΥΡΙΖΑ. Για να πάρουμε πίσω τα όνειρά μας» ”
«Αυτή την Κυριακή οι Έλληνες γράφουμε Ιστορία. Αποφασίζουμε με τόλμη και ευθύνη σε ένα δημοψήφισμα για τη ζωή μας, για την Ελλάδα, για την Ευρώπη», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιος για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Αλέξης Τσίπρας, στην προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Ομόνοια, η οποία όπως τόνισε ήταν δύο φορές μεγαλύτερη από την προεκλογική συγκέντρωση του Ιουνίου του 2012.


«Στην παλιά Ελλάδα, η Αριστερά δεν κυβέρνησε ποτέ. Για αυτό, θέλω να απευθυνθώ ιδιαίτερα και προσωπικά σε κάθε νέα και κάθε νέο. Σας ζητώ να δώσετε την Κυριακή μια ώρα από τη ζωή σας. Μια ώρα μόνο. Να πάτε στις κάλπες, για να αλλάξουμε μαζί την Ελλάδα. Γνωρίζω, καλύτερα από τον καθένα, την απογοήτευσή σας από την πολιτική, αλλά αυτή είναι η μοναδική ευκαιρία που έχουμε για το αύριο. Για να μη βιώσουμε ξανά το εκβιαστικό δίλημμα, ανεργία ή μετανάστευση. Για να μπορέσουμε να ζήσουμε με αξιοπρέπεια και να ονειρευτούμε τη ζωή και το μέλλον μας, εδώ, στη πατρίδα μας», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Ενώνουμε το λαό στη βάση της ανάγκης του για ζωή και αξιοπρέπεια. Ενώνουμε τα μεσαία και τα χαμηλότερα κοινωνικά στρώματα. Ενώνουμε την παραγωγική Ελλάδα για να ανοίξουμε το δρόμο στην οριστική και βιώσιμη ανάκαμψη της οικονομίας. Αλλά και στην παραγωγική και αναπτυξιακή ανασυγκρότηση του τόπου. Με επίκεντρο τους ανθρώπους. Όχι τα κέρδη και την απληστία των τραπεζών. Με επίκεντρο τις ανάγκες των ανθρώπων. Με  κοινωνική αλληλεγγύη και δικαιοσύνη», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, για να προσθέσει ότι «Γιατί η συγκυβέρνηση των μνημονίων υποκλίνεται στους πλούσιους, αλλά γονατίζει τους φτωχούς. Κλείνει τα μάτια στην ανεξέλεγκτη φοροδιαφυγή και φοροαποφυγή της ολιγαρχίας. Και εξαντλεί την ελεγκτική αυστηρότητά της στην πλειοψηφία των μισθωτών, των μικρομεσαίων επιχειρηματιών και των συνταξιούχων. Που δεν αντέχουν να πληρώνουν άλλο τους υπέρογκους φόρους και τα χαράτσια».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε χαρακτηριστικά ότι «Το πολιτικό προσωπικό των κομμάτων που κυβέρνησε τον τόπο από τη μεταπολίτευση και μετά, υπό τη στήριξη  ολόκληρου του τραπεζικού και μιντιακού  κατεστημένου, άφησε μια χώρα και έναν ολόκληρο λαό, ξεκρέμαστο στις άγριες διαθέσεις της κας Μέρκελ. Δεν διαπραγματεύτηκαν ποτέ. Μόνο συνωμοτούσαν μαζί τους, για να παραμείνουν γαντζωμένοι στις καρέκλες τις εξουσίας. Και έχουν ακέραια την ευθύνη για τη λεηλασία και τη καταστροφή. Έχασαν την Ελλάδα μέσα από τα χέρια τους και έχουν ακόμα το θράσος να παριστάνουν τους σοβαρούς και τους υπεύθυνους σωτήρες».

«Η δική μας αποστολή είναι να ξαναβάλουμε την Ελλάδα στην Ευρώπη. Η δική μας αποστολή είναι να ξανακάνουμε την Ελλάδα ισότιμη ευρωπαϊκή χώρα. Με λόγο, υπόσταση, με αξιοπρέπεια και ειδικό βάρος. Αυτός είναι ο εθνικός στόχος που θα υπηρετήσουμε και θα πραγματοποιήσουμε ενώνοντας τις Ελληνίδες και τους Έλληνες. Και βρίσκοντας συμμαχίες στους λαούς, σε ολόκληρη την Ευρώπη και ιδιαιτέρα στον ευρωπαϊκό Νότο», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, για να προσθέσει ότι «Για αυτό οι Έλληνες σε αυτές τις ευρωεκλογές, στέλνουμε ένα ισχυρό μήνυμα στην Ευρώπη. Στέλνουμε το μήνυμα ότι η Ευρώπη του Αύριο δεν μπορεί να χτιστεί χωρίς Δημοκρατία. Χωρίς ισότητα των Λαών. Χωρίς αλληλοσεβασμό. Χωρίς αλληλεγγύη. Στέλνουμε το μήνυμα ότι η Ενωμένη Ευρώπη μπορεί να υπάρχει μόνο όταν οι χώρες της Ευρώπης είναι ισότιμες. Στέλνουμε το μήνυμα ότι οι λαοί θα διώξουν τη τρόικα από την Ευρώπη και θα νικήσουν τα σχέδια των ισχυρών για την εκμετάλλευση και τη χειραγώγηση».

Ο υποψήφιος για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Αλέξης Τσίπρας, υπογράμμισε ότι «Την Κυριακή τελειώνουμε με το πολιτικό κατεστημένο της διαπλοκής. Την Κυριακή μια Νέα Ελπίδα γεννιέται στη πατρίδα μας. Γιατί 40 χρόνια μετά, θα ηττηθεί η πολιτική, η νοοτροπία και τα κατεστημένα που καταδίκασαν την Ελλάδα στο χειρότερο αδιέξοδο και στη μεγαλύτερη ήττα μετά τη μεταπολίτευση. 40 χρόνια μετά την Μεταπολίτευση θα ξεκινήσει μια νέα Μεταπολίτευση. Με το λαό μας κυρίαρχο ξανά, περήφανο και ρυθμιστή των εξελίξεων».

«Ζητώ, επίσης, από τους μεγαλύτερους σε ηλικία πολίτες αυτού του τόπου. Τους πατεράδες και τις μητέρες μας. Τους παππούδες και τις γιαγιάδες μας. Να μας δώσουν μια ευκαιρία. Να πιστέψουν στη νέα γενιά. Να μας εμπιστευτούν. Η μόνη ασφάλεια ζωής για τους μεγαλύτερους, είναι η ζωή με ασφάλεια για τη νέα γενιά. Για τη γενιά που θα ξαναχτίσει την Ελλάδα. Αν ταπεινώσουμε, αν θυσιάσουμε αν εξοστρακίσουμε τη νέα γενιά, τότε κανείς δε μπορεί να πιστεύει ότι έχει μέλλον σε αυτή τη χώρα», σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ζητώντας από τις μεγαλύτερες ηλικίες να εμπιστευτούν τη νέα γενιά, προκειμένου εκείνη με τη σειρά της να μπορέσει να πιστέψει ότι μπορεί να έχει μέλλον και να βρει την απαραίτητη δύναμη για να ξαναχτιστεί η χώρα.

«Σας μιλάω με απόλυτη ειλικρίνεια. Και σας ρωτώ. Μπορείτε να εμπιστευθείτε ξανά τον κύριο Σαμαρά και τον κύριο Βενιζέλο; Οι οποίοι τολμούν να διαφημίζουν τη σταθερότητα του δήθεν «success story», τη στιγμή που κάθε ελληνική οικογένεια ζει τη δυστυχία της; Πιστεύετε ότι από τη Δευτέρα, αν εσείς δεν τους σταματήσετε με την ψήφο σας την Κυριακή στον ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα συνεχίσουν την ίδια πολιτική;», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, για να προσθέσει ότι «Σας κοιτώ στα μάτια και σας ρωτώ. Μας αξίζει τέτοια μοίρα; Μας αξίζει τέτοια ζωή; Για αυτό σας ζητώ την Κυριακή να κλείσουμε μια για πάντα την πόρτα στη συνέχεια των μνημονίων. Να αφήσουμε την παλιά Ελλάδα στις μαύρες σελίδες της Ιστορίας. Και να ξεκινήσουμε μαζί, τη προσπάθεια να προχωρήσουμε μπροστά, να αλλάξουμε τη πατρίδα μας. Την Κυριακή να ψηφίζουμε ΣΥΡΙΖΑ, ανεξάρτητα αν συμφωνούμε σε όλα».

Κλείνοντας την ομιλία του, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιος για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Αλέξης Τσίπρας, σημείωσε ότι «Ότι κι αν ψηφίζατε μέχρι σήμερα. Την Κυριακή ψηφίστε δημοκρατία, αξιοπρέπεια, αλλαγή. Ρίξτε στην κάλπη το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ. Στείλτε μήνυμα ελπίδας και αλλαγής στην Ευρώπη. Όσο πιο μεγάλη, πιο καθαρή, πιο σαρωτική είναι η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, τόσο πιο βέβαιο θα είναι το τέλος των μνημονίων. Το τέλος της υποταγής. Το τέλος της αναξιοπρέπειας. Στις 25 τελειώνουμε με όσους τόσα χρόνια μας τελειώνουν και στις 26 αρχίζουμε μαζί μια νέα πορεία ανασυγκρότησης και αναγέννησης για τη πατρίδα και του λαό μας».

«Η Νέα Ελλάδα γεννιέται και έχει πλέον φωνή στην Ευρώπη. Και η φωνή της θα ακουστεί και στις Βρυξέλλες και στο Βερολίνο. Την Κυριακή ο λαός θα νικήσει και τη Δευτέρα η Νέα Ελλάδα θα κάνει το πρώτο της βήμα. Την Κυριακή ψηφίζουμε ΣΥΡΙΖΑ για να πάρουμε πίσω τη ζωή μας. Την Κυριακή ψηφίζουμε ΣΥΡΙΖΑ. Για να πάρουμε πίσω τα όνειρά μας», τόνισε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: