Δευτέρα 26 Μαΐου 2014

(Γράφαμε στις 11/05/2014) Στις 25 ψηφίζουµε, στις 26 κατεβαίνουμε στους δρόμους

Το άρθρο αυτό το είχαμε γράψει και το αναρτήσαμε μια εβδομάδα πριν τις εκλογές την Κυριοακή 11 Μαΐου 2014
Κανένας δεν φεύγει από μόνος του και προπαντός η διεφθαρμένη εξουσία με τις συμμορίες που μας κυβερνά μόνο και μόνο επειδή θα τους μαυρίσουμε στις Ευρωεκλογές ! Όποιος΄υποστηρίζει το αντίθετο μάλλον εννοεί κυβερνητικό ανασχηματισμό.
Αν όμως με το "στις 26 φεύγουν" εννοούμε αυτό που καταλαβαίνει ο λαός δηλαδή να φύγει αυτή η μισητή κυβέρνηση μαζί με την αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζει, να φύγουν και αυτοί που τα συμφέροντά τους υπηρετεί αυτή η πολιτική ( και αυτοί οι πολιτικοί ) να φύγουν αυτοί που κινούν τα νήματα και είναι συγκεκριμένοι , είναι οι νταβατζήδες , οι τραπεζίτες , οι καναλάρχες , ε ΑΥΤΟ δεν γίνεται με τον λαό στους καναπέδες. Αυτό θέλει δουλειά πολλή . Αυτό δεν είναι σόου να το παρακολουθήσουμε στην τηλεόραση. Αυτό δεν χαρίζεται, δεν γίνεται, δεν επιτυγχάνεται, δεν κατακτιέται δι' αντιπροσώπων .
Το "στις 25 ψηφίζουμε στις 26 φεύγουν " μας φέρνει στο νου το σύνθημα του ΠΑΣΟΚ το 1981 "στις 18 σοσιαλισμό" ( 18 του Οκτώβρη ήταν οι εκλογές ) . Ένα σύνθημα που έβαλε τον λαό τηλεθεατή στους καναπέδες να περιμένει τον σοσιαλισμό που φυσικά δεν ήρθε και οδηγηθήκαμε εδώ , στην πιο άγρια και εκφυλιστική μορφή του καπιταλισμου.

Το μέλλον δε θαρθεί από μονάχο του, έτσι νέτο-σκέτο, αν δεν πάρουμε μέτρα κ' εμείς. ...

Βλαντιμίρ Μαγιακόφσκι
ionath.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: