Τρίτη, 20 Μαΐου 2014

Γαλλικός Τύπος: Ερχεται η ώρα του ΣΥΡΙΖΑ

Σε δημοσίευμα της, η γαλλική Libération τονίζει ότι έφτασε «Η ώρα του ΣΥΡΙΖΑ» εκτιμώντας ότι η κυρία Δούρου και ο κ. Σακελλαρίδης «ενσαρκώνουν, στο εξής, την ελπίδα για μία τιμωρητική ψήφο στις ευρωεκλογές, κατά της πολιτικής λιτότητας». Επίσης, σημειώνει ότι αυτή η ψηφοφορία θεωρήθηκε «τεστ» για τον κυβερνώντα συνασπισμό, ο οποίος, «κούνησε το κόκκινο πανί του φόβου εξόδου από το ευρώ».
Σε ό,τι αφορά το ΠΑΣΟΚ, η Libération υποστηρίζει ότι με ένα προβλεπόμενο ποσοστό 4% για τις ευρωεκλογές, προτίμησε να κατέβει κάτω από την ομπρέλα ενός συνασπισμού με το όνομα «ΕΛΙΑ». Κατά τις εκτιμήσεις της ίδιας εφημερίδας και η ΝΔ βλέπει να χάνει μέρος του εκλογικού σώματος της, έπειτα από επιβολή του φόρου για τα ακίνητα.
Το άρθρο της Libération υποστηρίζει ότι το ΣΥΡΙΖΑ «γράφει την Ιστορία» και ότι πέτυχαν ένα άνοιγμα στο μοιρολατρικό τείχος των πολιτικών λιτότητας στην Ευρώπη» .

Το ίδιο δημοσίευμα της Libération αναφέρεται και στη Χρυσή Αυγή η οποία χαρακτηρίζεται απο το συντάκτη ως η «Μόνη ανησυχητική σκιά που φαίνεται να ριζώνει στο ελληνικό πολιτικό τοπίο».

Πηγή: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: