Τρίτη 20 Μαΐου 2014

Σοκ από βίντεο με εκτελέσεις έφηβων Παλαιστινίων

Την εκτέλεση δύο Παλαιστίνιων ηλικίας 16 και 17 ετών, οι οποίοι δεν ήταν οπλισμένοι και δεν αποτελούσαν ούτε άμεση, ούτε έμμεση απειλή, καταγγέλλει η Οργάνωση για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης, μετά τη δημοσιοποίηση βίντεο που δείχνει τους δύο νέους ξαφνικά να καταρρέουν καθώς περπατούν, χτυπημένοι από σφαίρες, την 15η Μαΐου
Στην περιοχή, κοντά στη στρατιωτική φυλακή του Όφερ στη Δυτική Όχθη, είχαν σημειωθεί συγκρούσεις κατά τη διάρκεια διαδήλωσης των Παλαιστινίων για την επέτειο της Νάκμπα (Καταστροφή), τον ξεριζωμό 700.000 Παλαιστινίων μετά την ίδρυση του κράτους του Ισραήλ το 1948.
Βίντεο του θανάτου των νέων -με ημερομηνία 15 Μαΐου- έδωσε στη δημοσιότητα η μη κυβερνητική οργάνωση Defence for Children International Palestine. Η οργάνωση αναφέρει πως έλαβε το υλικό από κάμερα ασφαλείας που ήταν εγκατεστημένη κοντά στο κτίριο, στο πλάι του οποίου πέφτουν νεκροί οι δύο έφηβοι.

Στα πλάνα εικονίζεται ο 17χρονος Ναντίμ Σιάμ Ναβάρα και ο 16χρονος Μαχμούντ Οντέχ Αμπού Νταχέρ, οι οποίοι πυροβολήθηκαν στον θώρακα, σύμφωνα με τη μη κυβερνητική οργάνωση. Από σφαίρα στην πλάτη και τον δεξί πνεύμονα τραυματίστηκε άλλος ένας 15χρονος Παλαιστίνιος, ο οποίος νοσηλεύεται σήμερα σε σταθερή κατάσταση στο νοσοκομείο της Ραμάλα.

Προσοχή, το βίντεο περιέχει σκληρό περιεχόμενο

thepressproject.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: