Τετάρτη 21 Μαΐου 2014

Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές με 3,6 μονάδες δίνει το PollWatch

Προβάδισμα 3,6 μονάδων δίνει στον ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές το ινστιτούτο ερευνών PollWatch, που χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στην τελική του εκτίμηση για το συσχετισμό των δυνάμεων στις προσεχείς ευρωεκλογές.
Για την Ελλάδα, το PollWatch, επικαλούμενη στοιχεία από έρευνες των εταιρειών Palmos και Alco που διεξήχθησαν στις 14 και 15 Μαΐου, δίνει:

-ΣΥΡΙΖΑ 29,6% και 7 έδρες στο Ευρωκοινοβούλιο,
-ΝΔ 26% και 6 έδρες
-Χρυσή Αυγή και το Ποτάμι με 8% και 2 έδρες,
-Ελιά με 6,5% και μία έδρα,
-ΚΚΕ με 6% και μία έδρα,
-Ανεξάρτητοι Έλληνες με 5,1% και μία έδρα
-Δημοκρατική Αριστερά με 3,2% και μία έδρα.

Συνολικά στο επόμενο Ευρωκοινοβούλιο, το PollWatch προβλέπει και πάλι πρωτιά του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος με μεγάλη απώλεια εδρών (217 από 275) έναντι των Σοσιαλδημοκρατών (201 έδρες από 194), ενώ εντυπωσιακή άνοδο καταγράφει το Κόμμα Ευρωπαϊκής Αριστεράς, που φαίνεται να αυξάνει τις 35 σημερινές του έδρες σε 53, μία αύξηση που ξεπερνά το 50%.

Εντυπωσιακή είναι η αύξηση των εδρών που προβλέπεται για ευρωβουλευτές που δεν ανήκουν σε καμία από τις παρατάξεις του Ευρωκοινοβουλίου, από 32 σε 95, με πολλούς από αυτούς να προέρχονται από το Εθνικό Μέτωπο της Μαρί Λε Πεν και το ολλανδικό Κόμμα Ελευθερίας του Γκερτ Βίλντερς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ελλάδα είναι η μόνη ευρωπαϊκή χώρα στην οποία την πρωτιά συγκεντρώνει κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, ενώ στην Ιταλία η «Λίστα Τσίπρα» προβλέπεται να πάρει ποσοστό 4% και τρεις έδρες.
pontiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: