Σάββατο 31 Μαΐου 2014

Φοροδιαφυγή 40 εκατ. ευρώ από 80 άτομα

 Λίστα Λαγκάρντ
Φοροδιαφυγή ύψους 40 εκατ. ευρώ, που αφορά 80 άτομα τα οποία περιλαμβάνονται στη λίστα Λαγκάρντ και έστειλαν εμβάσματα στο εξωτερικό, εντοπίστηκαν μετά από ελέγχους των οικονομικών εισαγγελέων.
Όπως αναφέρει το Βήμα, μόνο από μία κατάθεση ζεύγους, ενός οδοντιάτρου και μίας επιχειρηματία εισαγωγών, εντοπίζεται φοροδιαφυγή ύψους 13 εκατ. ευρώ, στην έρευνα που διενήργησαν οι εισαγγελείς Παναγιώτης Αθανασίου και Γαληνός Μπρης με τη συμμετοχή του αντεισαγγελέα Γιάννη Δραγάτση.
Εάν πληρώσουν, όλοι, όσα δεν δήλωναν από το 2002 και μετά, αναμένεται να καταλήξουν στα δημόσια ταμεία τουλάχιστον 65 εκατ. ευρώ με τις προσαυξήσεις, σύμφωνα με το δημοσίευμα.
Από τους άλλους ελέγχουν των εμβασμάτων (25.000 συνολικά) οι οικονομικοί εισαγγελείς εντόπισαν 80 άτομα με μεγάλες διαφορές, άνω των 500.000 ευρώ. Συνολικά τα πρόσωπα που αναφέρονται στον κατάλογο δεν έχουν δηλώσει στην εφορία 38.892.000 ευρώ.

Τα εν λόγω εμβάσματα των προσώπων έφυγαν από τις ελληνικές τράπεζες μετά το 2009 και το ξέσπασμα της κρίσης με κατεύθυνση την Ελβετία, την Κύπρο, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία, την Αυστρία και άλλους προορισμούς.
Από τη φοροδιαφυγή των προσώπων που εμπλέκονται στα εμβάσματα αναμένεται να εισπράξει το Δημόσιο τουλάχιστον 50 εκατ. ευρώ με τις προσαυξήσεις, όπως αναφέρει η εφημερίδα.
tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: