Τρίτη 27 Απριλίου 2010

Τρικαλινή Ομάδα Στήριξης της πρωτοβουλίας “Ένα Καράβι για τη Γάζα”(Εκδήλωση Τρίτη 27/4)

Επειδή, η Λωρίδα της Γάζας εξακολουθεί να παραμένει αποκλεισμένη
Επειδή, ως κάτοικοι της Μεσογείου έχουμε έναν επιπλέον λόγο να μην επιτρέπουμε σε κανέναν να εμποδίζει την επικοινωνία ανάμεσα στους λαούς της
Επειδή, ο ελληνικός και ο παλαιστινιακός λαός συνδέονται με μακροχρόνιους δεσμούς αδελφοσύνης, φιλίας και συνεργασίας
Υποστηρίζουμε
  • Το δικαίωμα του παλαιστινιακού λαού να ζήσει λεύτερος στη γη του,
  • Το δικαίωμα του παλαιστινιακού λαού στην αντίσταση κατά της κατοχής με κάθε μέσο για μια ελεύθερη και ανεξάρτητη πατρίδα
Απαιτούμε
  • Να φύγουν οι κατακτητές απ' όλα τα παλαιστινιακά εδάφη,
  • Να αποχωρίσουν οι έποικοι και να διαλυθούν όλοι οι ισραηλινοί εποικισμοί στη Δυτική όχθη
  • Να αρθεί ο αποκλεισμός της Λωρίδας της Γάζας από στεριά, αέρα και θάλασσα
  • Να επιστρέψουν στη γη τους όλοι οι Παλαιστίνιοι πρόσφυγες
  • Να απελευθερωθούν οι πάνω από 11.000 Παλαιστίνιοι πολιτικοί κρατούμενοι.
ΣΠΑΜΕ την ΠΟΛΙΟΡΚΙΑ της ΓΑΖΑΣ
Ανοίγουμε την πόρτα της Παλαιστίνη στη Μεσόγειο και στον έξω κόσμο
Επειδή, τέλος δεν μπορούμε να παρακολουθούμε σαν απλοί θεατές και να γινόμαστε “συνένοχοι” στο έγκλημα που διαπράττει το Ισραήλ, με τη στήριξη των διεθνών συνεργατών του: ΤΑΣΣΟΜΑΣΤΕ αλληλέγγυοι στον παλαιστινιακό λαό και την Αντίστασή του.

Στηρίζοντας την Πρωτοβουλία “Ένα Καράβι για τη Γάζα” συνδράμουμε συμβολικά στην ανοικοδόμηση της Γάζας με οικοδομικά υλικά και στην ανακούφιση των κατοίκων της με είδη πρώτης ανάγκης.

Στα πλαίσια αυτά, η Πολιτιστική Πρωτοβουλία Τρικάλων “Εκτός Των Τειχών” διοργανώνει μουσική εκδήλωση με το συγκρότημα ΥΠΕΡΑΣΤΙΚΟΙ το Σάββατο 24 Απρίλη,, ώρα 10 μ.μ. στο Art-Cafe “ ΣΟΥΙΤΑ”.

Τέλος η Τρικαλινή Ομάδα Στήριξης της Πρωτοβουλίας “Ένα Καράβι για τη Γάζα” πραγματοποιεί την Τρίτη 27 Απρίλη στις 8 το βράδυ, στον Δημοτικό Κινηματογράφο (Πάρκο Ματσόπουλου) εκδήλωση με θέμα: “Σπάμε την Πολιορκία = Ένα Καράβι Για Τη Γάζα”. Θα προβληθεί το βραβευμένο στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης ντοκιμαντέρ των Γ. ΑυγεροπούλουΓ. Καρυπίδη “Γάζα Ερχόμαστε” με την παρουσία του Γ. Καρυπίδη. Μετά την προβολή θα γίνει παρουσίαση της αποστολής από τον επίκουρο καθηγητή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Τάκη Πολίτη.

Θα είμαστε εκεί. Γιατί σ' ένα λαό που αγωνίζεται για την ελευθερία του και έρχεται αντιμέτωπος με το θάνατο καθημερινά, θα εκφράζουμε πάντα και με κάθε τρόπο την αλληλεγγύη μας.

Τρικαλινή Ομάδα Στήριξης της Πρωτοβουλίας: “Ένα Καράβι για τη Γάζα”

Δεν υπάρχουν σχόλια: