Πέμπτη 15 Απριλίου 2010

Για τη φουκαριάρα τη θεσούλα τους…

ΡΑΟΥΛΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
Δεν ήξερα ότι ο «Καλλικράτης» είναι καλός ή κακός ανάλογα με το αν εξασφαλίζει συνέχεια στην πολιτική καριέρα κάποιων επαγγελματιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης!
Το κατάλαβα τελευταία με όλα αυτά που διαβάζω και μαθαίνω ότι γίνονται με αφορμή την επερχόμενη χωροθέτηση των νέων δήμων…
Μα τόση πολύ αγάπη για τον τόπο τους;

Μα τόσο μεγάλο ενδιαφέρον για το μέλλον των Δήμων τους;

Μα τόσο αγνό ενδιαφέρον για τους συμπολίτες τους;

Συγκεκριμένοι Δήμαρχοι που δίνουν μέχρι τέλους τη μάχη της δικής τους πολιτικής επιβίωσης, ευτελίζοντας θεσμούς, διασύροντας αρχές και χρησιμοποιώντας την πρόσκαιρη εξουσία τους με έναν τρόπο πραγματικά προκλητικό…

Ανακάλυψαν απίστευτες δικαιολογίες. Παρουσίασαν απίστευτες λογικές… Έκαναν υπερβάσεις στη λογική του καθένα μας και μίκραιναν τόσο πολύ στα μάτια μας.

Μας κούρασαν. Αγανακτήσαμε. Τσατιστήκαμε.

Τελειώστε το, «σωτήρες του λαού».

Σταματήστε τα παραμύθια.

Πείτε το καθαρά ότι το μόνο που σας ενδιαφέρει είναι το αν θα έχετε τη δυνατότητα να διεκδικήσετε και πάλι την τοπική ( και αυτή τη φορά και αυξημένης ισχύος) εξουσία. Αν θα είναι ο Δήμος έτσι όπως τον θελήσατε.

Μόνο που τέτοιου τύπου εκβιαστικές λογικές ακύρωσαν τον «Καποδίστρια».

Όταν σχεδιάζετε με βάση το πολιτικό σας μέλλον καταστρέφετε ολόκληρη τη χώρα και ακυρώνετε την προσπάθεια πραγματικής διοικητικής μεταρρύθμισης.

Αλλά θα μου πείτε «χεστήκαμε και για τη μεταρρύθμιση και για το αύριο. Τη θεσούλα μας διεκδικούμε γιατί δεν έχουμε τίποτα άλλο να κάνουμε».

Είναι γλυκό το πιοτό της εξουσίας… αλλά ήπιατε πολύ και βρίσκεστε ήδη σε κατάσταση μέθης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: