Τετάρτη 14 Απριλίου 2010

Για την κατάληψη στην ΕΣΗΕΑ

Υπό κατάληψη τελούν εδώ και λίγη ώρα τα γραφεία της ΕΣΗΕΑ στην οδό Ακαδημίας από ομάδα αντιξουσιαστών που διαμαρτύρεται για την κάλυψη της υπόθεσης των συλλήψεων των μελών του Επαναστατικού Αγώνα.

Από όλες τις δράσεις του αντιεξουσιαστικού χώρου, αυτή είναι μια από τις λίγες που βρίσκει σύμφωνη την ελληνική κοινωνία.

Κάθε μέρα γράφουμε για τους βρώμικους ρόλους που οικειοθελώς αναλαμβάνουν να διαδραματίσουν τα ΜΜΕ σε σχέση με το πολιτικό σύστημα.

Πριν λοιπόν σπεύσουμε να καταδικάσουμε τους αντιεξουσιαστές για αντιδημοκρατικές πρακτικές, ας σκεφθούμε πόσο όλοι όσοι τριγυρνούν γύρω από τα ΜΜΕ έχουν κάνει "κατάληψη" στα μυαλά και στον......τρόπο σκέψη μας. Άνθρωποι που έπαψαν να κάνουν ρεπορτάζ κι απλά πίνουν καφέδες με πολιτικούς και επιχειρηματίες, αυτόκλητοι υμνητές

Δεν χρειάζεται να πούμε περισσότερα. Η κατάληψη της ΕΣΗΕΑ ως ένα συμβολισμός διαμαρτυρίας απέναντι στο κατεστημένο των ΜΜΕ είναι μια πράξη διόλου ανεπιθύμητη και αρκετά αναμενόμενη. Η κατάληψη της ΕΣΗΕΑ ως μια μορφή βιας από μια ομάδα ανθρώπων που έτσι έχει μάθει να εκφράζει την άποψη της είναι φυσικά καταδικαστέα.

Σε μια χώρα όμως που απουσιάζει η κοινή λογική και το μέτρο, διλήμματα του τύπου "με τους δημοσιογράφους ή με τους αντιεξουσιαστές" τίθενται καθημερινά. Με τους αντιεξουσιαστές λοιπόν μέχρι να μας αναγκάσουν να πάμε πάλι με το πλευρό των δημοσιογράφων...

Στη χώρα που κανείς δεν θέλει να αλλάξει το σύστημα αλλά να το αντικαταστήσει με ένα δικό του, αναγκαζόμαστε να διαλέγουμε κάθε τόσο κάποιο άκρο για να νιώθουμε κι εμείς ότι κάτι κάνουμε... των αφεντικών τους και συκοφάντες που θα έπρεπε να βρίσκονται στον Κορυδαλλό (κι όχι στα blogs) έχουν καταλάβει συνειδητά τα τηλεοπτικά παράθυρα και μας βομβαρδίζουν με παραποιημένες ειδήσεις.
parapolitiki

Δεν υπάρχουν σχόλια: