Πέμπτη 15 Απριλίου 2010

Καθρέφτης....του ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΑΝΙΚΑ

Το ίδιο ξέσπασμα το λαμβάνω καθημερινά.

Πολίτες θυμωμένοι. Από την προδοσία αγανακτισμένοι. Από τη διαπλοκή τιμωρημένοι. Από το πλιάτσικο χρεοκοπημένοι. Που δεν ξεχνάνε.
Που ακόμα την ψυχραιμία τους κρατάνε. Αλλά ως πότε πια. Κάθε φορά μου το θυμίζουνε σχεδόν ουρλιάζοντας στ΄ αφτιά. Οταν πιάνουν κουβέντα για τα ταμεία τα αδειανά. Οποιος από τους πολιτικούς...
δεν με πιστεύει, ας κοπιάσει να κάνει μια βόλτα σε στέκια λαϊκά. Σκέψου, λέει, να μας κυβερνούσαν τώρα οι... Δεν τολμώ να το αντιγράψω. Ξεπερνάει κάθε όριο κάθε δημοσιογραφικής δεοντολογίας. Για να γλιτώσουν από το λούσιμο με όλα τα κοσμητικά πρέπει να φορέσουν πανοπλία του Μεσαίωνα, ακόμα πιο παλιά. Αλογοσκούφης, Παπαθανασίου, Βουλγαράκης και πασίγνωστα πρόσωπα λοιπά. Η επωδός σε όλα αυτά καταλήγει στα πρωθυπουργικά. Τον υπεύθυνο που τα ΄κανε όλα αυτά. Το πιο ήπιο και πιο κομψό που έχω ακούσει μέχρι εδώ είναι εντελώς τουριστικό. Αντί τουλάχιστον ο Καραμανλής να ζητήσει δημοσίως συγγνώμη, εκείνος κάνει πως δεν καταλαβαίνει ότι έκανε έγκλημα εθνικό. Με τα ούζα του, την οικογένειά του και τις διακοπές του. Πληρωμένες από όλους εμάς. Αξιος ως τουριστικός ξεναγός. Ολότελα ανάξιος ως πρωθυπουργός. Sorry, αλλά τέτοιες κουβέντες στους δρόμους είναι τόσο συχνές όσο και τα τσιπς που τρώνε οι νυχτόβιοι στα μπαρ. Αυτή είναι η εικόνα που επαναλαμβάνεται μονότονα σε κάθε γωνιά. Η δεύτερη πέρα από κάθε απλή, στοιχειώδη λογική. Εντελώς σουρεαλιστική. Η Νέα Δυστυχία πορεύεται σαν να μην έφταιγε παρά μόνο για κάποια πταίσματα μικρά. Για καθυστερήσεις, συμβιβασμούς, υποχωρήσεις. Μέσα σε κάτι λιγότερο από έξι χρόνια διπλασίασε το χρέος της χώρας και τώρα αγναντεύει την πρωτοκαθεδρία ξανά. Ο λόγος αυτής της πρωτοφανούς αναλγησίας, ένας και μοναδικός. Ο δικομματισμός. Ο αιώνιος του Ελληνα ο χαλινός. Οταν σου λέει το πράσινο θα σαπίσει και θα πέσει κάτω από τη μηλιά, τότε πάλι στην εξουσία όπως παλιά. Η πολιτική ο καθρέφτης μας, παιδιά!  
epikairo/via tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: