Δευτέρα 12 Απριλίου 2010

Μαυρογυαλούροι…άφαντοι

ΗΡΘΕ απ’ το μακρινό Αφγανιστάν, για να βρει τον θάνατο. Στην Ελλάδα που ψάχνουν στα σκουπίδια ή βαδίζουν στα χρυσά. Και το’ δωσε του Χάρου «άφτιαχτο κι αστόλιστο η μάνα. Με λιγοστούς ομοεθνείς του, που τους ενώνει η ξενιτιά. Πάλι καλά. Υπήρξαν εποχές, που έλληνες έθαβαν κρυφά και βιαστικά νεκρούς έλληνες δημοκράτες κι οι χουντικοί μαυρογυαλούροι τριγύριζαν σαν τα κοράκια.
ΕΙΔΑΜΕ στο ξόδι του πολιτικούς και αναθαρρήσαμε. Για τα μάτια; Έστω. Και γύρισαν τα μάτια μας τριγύρω αναζητώντας κι άλλους. Ποιους; Το σκυλολόι «καλλιτεχνών» που σπεύδουν δήθεν για να τιμήσουν τον νεκρό, ενώ σπεύδουν για μια «χρυσή» τηλεοπτική στιγμή. Απουσίαζαν επιδεικτικά εκείνα τα μαύρα γυαλιά που ερευνούν τριγύρω τους για τον φακό, εκλιπαρώντας σιωπηλά να τους (τις) πλησιάσει. Για «δήλωση» που θέλει τον κόσμο «φτωχότερο» και για άλλες αηδίες.
ΟΥΤΕ μια «επώνυμη» παρουσία στην κηδεία του άτυχου Αφγανού και μόνο λόγια παχιά. Λες και πόνεσε κανένας τους πέρα απ’ τη μάνα. Λες και όταν σπεύδουν σε κάθε «ευκαιρία», το κάνουν γιατί αγαπούν πραγματικά, σέβονται και θλίβονται.
ΑΝ θέλεις να γραδάρεις τον πολιτισμό των «καλλιτεχνών» και «δημοσιογράφων» μας, πάτα το κουμπί. Θα δεις, θα δω, θα καμαρώσουμε το μεγαλείο της βλακείας, εκπεφρασμένης σε μεταμεσημεριανές εκπομπές. Στα χαρτιά τις δήλωσαν «μορφωτικές», όταν ζητούσαν την άδεια. Σήμερα βλέπεις και αηδιάζεις, ακούς και τρελαίνεσαι. Κι αν χάνονταν καμιά ή κάποιος απ’ το σκυλολόι, τότε θα’ βλεπες και θ΄ άκουγες «θλίψη και στεναγμό». Για τον/την νεκρό και το σόι του, για τη δράση του στη ζωή και για το «έργο» του κι η γλώσσα τους ροδάνι.
ΣΩΣΤΑ αντέδρασε η Κυβέρνηση κι άσε τους «εθνικόφρονες» να βράζουν στο ζουμί τους. Μέριμνα, έστω μετά θάνατον, για μια οικογένεια που θα συνεχίσει να ψάχνει στα σκουπίδια. Την ώρα που θα μας πνίγουν στα δικά τους σκουπίδια αμέριμνοι τηλεοπτικοί «σχολιαστές» και  φλύαρες μεσημεριανούδες. Στη χώρα των αντιθέσεων, όπου η ανθρωπιά λιγόστεψε, η υποκρισία περίσσεψε και οι μαυρογυαλούροι…άφαντοι.
Γράφει ο
activistis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: