Τετάρτη 14 Ιουλίου 2010

«Λεφτά υπήρχαν» αλλά πήγαν στη ...Siemens

ΡΕΝΑ ΔΙΑΚΙΔΗ - ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ
«Λεφτά υπάρχουν» έλεγε και ξανάλεγε ο πρωθυπουργός προεκλογικά και μετεκλογικά. Και δεν εννοούσε ασφαλώς στα ταμεία του κράτους, διότι αυτά είναι προ πολλού άδεια. Αλλού βρίσκονται τα χρήματα. Που; Το πόρισμα των Επιθεωρητών Υγείας για τη Siemens και τις προμήθειες των νοσοκομείων είναι αποκαλυπτικό και καταδεικνύει του πρωθυπουργικού λόγου το αληθές. Τα λεφτά υπήρχαν και πολλά μάλιστα, αλλά αντί να γίνονται προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, αντί να πληρώνουν τις υπερωρίες των γιατρών, αντί να γίνονται περιφερειακά και πολυδύναμα ιατρεία σε δυσπρόσιτες και ακριτικές περιοχές, αντί να γίνονται μέσα ταχείας μεταφοράς ασθενών, αντί για όλα αυτά, κατέληγαν στα ταμεία της Siemens μέσα από ένα πρωτοφανές όργιο σπατάλης και διαφθοράς.
Τα χρήματα που λέει ο πρωθυπουργός ότι υπάρχουν, πράγματι υπάρχουν, μόνο που η προσπάθεια περιστολής της δαπάνης δεν έχει αποδώσει τα αναμενόμενα. Δέσμευση του Γ. Παπανδρέου ήταν το βάρος της οικονομικής ανόρθωσης της χώρας να πέσει πρωτίστως στην περιστολή της δαπάνης και δευτερευόντως στην φορολογική αφαίμαξη των πολιτών.
Αυτό μέχρι σήμερα δεν έγινε. Την ίδια στιγμή που αποκαλύπτεται πλέον με στοιχεία και αριθμούς το μεγάλο πάρτυ της δεκαετίας στην υγεία (ποιος ξέρει τι άλλο θα αποκαλυφθεί στην πορεία), αυτή την ίδια στιγμή τα εισοδήματα των Ελλήνων πολιτών, κυρίως μικρομεσαίων, εργαζομένων, συνταξιούχων, δέχονται την μεγαλύτερη επιδρομή που έχουν δεχθεί ποτέ, σε συνάρτηση με πρωτοφανή καταστρατήγηση των εργασιακών δικαιωμάτων. Είναι τουλάχιστον άδικο αν όχι εγκληματικό να οδηγείται σήμερα ένας ολόκληρος λαός στην εξαθλίωση, με το επιχείρημα της σωτηρίας της χώρας, από αυτούς τους ίδιους που τόσα χρόνια συντηρούσαν και ανέχονταν αυτό το διαβρωμένο σύστημα, κάποιοι μάλιστα πλούτισαν προκλητικά χάρη σ’ αυτό. Είναι εξοργιστικό να μην αισθάνεται κανένας την ανάγκη να ζητήσει, έστω για τα προσχήματα, μια συγνώμη από τους πολίτες αυτής της χώρας, αφού κανένας δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι δεν γνώριζε για το μεγάλο φαγοπότι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: