Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2010

Γιαννης Μπουταρης: Η αλλαγη που θελουμε να δουμε

από τον Αντώνη Γαλανόπουλο
Η δημοκρατία έχει διλήμματα. Οι πολίτες απαντούν σε αυτά, επιλέγοντας με τη ψήφο τους αν θα τα μετατρέψουν σε αδιέξοδα συντήρησης και στασιμότητας ή σε διεξόδους αισιοδοξίας, ελπίδας κι ανάπτυξης.
Η Θεσσαλονίκη είναι το πεδίο μιας από τις μεγαλύτερες μάχες της «δεύτερης Κυριακής». Η μάχη της Θεσσαλονίκης δεν αφορά το εκλογικό δίλημμα του πρωθυπουργού. Δεν αφορά ούτε καν τη σύγκρουση της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑ.ΣΟ.Κ. στο δεύτερο μεγαλύτερο δήμο της χωράς. Αυτή τη Κυριακή στη Θεσσαλονίκη έρχονται αντιμέτωποι δυο διαφορετικοί κόσμοι.
Ήρθε η ώρα να αποφασίσουμε σε ποια πόλη θέλουμε να ζούμε. Δυο διαφορετικές φιλοσοφίες, δυο εκ διαμέτρου αντίθετες κοσμοθεωρίες στέκονται απέναντι.
Ο Γιάννης Μπουταρης κατέγραψε ένα πολύ σημαντικό ποσοστό στις εκλογές του πρώτου γύρου. Αλλά δεν μπορούμε να είμαστε ικανοποιημένοι για αυτό. Η ικανοποίηση θα έρθει μόνο με την αλλαγή, μόνο με τη νίκη. Η πλειοψηφία στην κάλπη παραμένει υπέρ-συντηρητική και καλά προστατευμένη κάτω από τις στοργικές φτερούγες του «παναγιότατου» Άνθιμου. Κι αυτό είναι πληγή για μια πόλη σαν τη Θεσσαλονίκη. Μια πόλη που επιθυμεί να βαδίσει ξανά στα αξέχαστα μονοπάτια της ιστορίας της. Μια πόλη που θέλει να ανακάμψει ταχύτατα στο βαλκανικό κι ευρωπαϊκό στερέωμα, διεκδικώντας το ρολό που της αρμόζει.
Η εκκωφαντική σιωπή των πολιτών, όπως καταγράφηκε και πανελλαδικά, θα είναι πραγματικό έγκλημα εάν επαναληφθεί κι αυτή τη Κυριακή. Θα ανοίξει το δρόμο στην «Αγία Τριάδα» των εκλεκτών της «δεξιάς του Κυρίου» να αναρριχηθούν ξανά στη διοίκηση της Θεσσαλονίκης και της Κεντρικής Μακεδονίας. Δυστυχώς οι ίδιοι οι πολίτες της συμπρωτεύουσας υποτιμούν τον εαυτό τους και τη δυναμική της πόλης τους. Δεν παίρνουν την κατάσταση στα χέρια τους και επιτρέπουν τη διαιώνιση του πιο αισχρού πολιτικού κατεστημένου εδώ και 25 χρόνια.
Αυτή τη Κυριακή πρέπει όλοι να κάνουμε τις επιλογές μας με απόλυτη ευθύνη απέναντι στο μέλλον της Θεσσαλονίκης. Η ευκαιρία είναι μοναδική. Η σύγκριση των δυο υποψηφίων είναι αναπόφευκτη. Τα αποτελέσματα της, αδιαμφισβήτητα.
Ο Γιάννης Μπουτάρης είναι η επιλογή κάθε πολίτη που σέβεται τον εαυτό του και δίνει πραγματική αξία στη ψήφο του. Παρουσιάζει μια αδιάκοπη διαδρομή στα κοινά της Θεσσαλονίκης που ξεκινά από το 1992. Η πολυπραγμοσύνη του ανδρός είναι φανερή μέσα από τον «Αρκτούρο», τη συμβολή του στην αναβίωση του Νυμφαίου και τη μετατροπή του σε έναν από τους καλύτερους παραδοσιακούς οικισμούς της Ευρώπης, το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (ιδρυτικό μέλος και μέλος της διοίκησης μέχρι σήμερα), την επαγγελματική του καταξίωση. Μέγιστη διάκριση ο τίτλος του «Ευρωπαίου Ήρωα» που του απέδωσε το 2003 το περιοδικό «TIME”.

Στις 14 Νοεμβρίου συμβάλλουμε όλοι στον αγώνα για την ανατροπή, για την αλλαγή που θέλουμε να δούμε.
Στηρίζουμε Γιάννη Μπουτάρη για να δώσουμε μια «ανάσα ζωής» στη Θεσσαλονίκη, τη πόλη της ζωής μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: