Τρίτη, 29 Μαρτίου 2011

Στο χορό των κινητοποιήσεων και οι εκπαιδευτικοί

Δάσκαλοι και καθηγητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, μαζί με τους συναδέλφους τους των ιδιωτικών σχολείων, απεργούν αύριο Τετάρτη, αντιδρώντας στα νέα μέτρα στον τομέα της Παιδείας. Παράλληλα θα συμμετάσχουν στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στο κέντρο της Αθήνας, μαζί με τους εργαζόμενους της Δημόσιας Υγείας.
Η συγκέντρωση θα γίνει στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών και στη συνέχεια θα πργαμτοποιηθεί πορεία διαμαρτυρίας προς την πλατεία Συντάγματος, το υπουργείο Οικονομικών και τη Βουλή.
Σε κοινή ανακοίνωσή τους δάσκαλοι, καθηγητές και νοσοκομειακοί γιατροί τονίζουν ότι «Όλοι μαζί μπορούμε να αποτρέψουμε την εκποίηση και διάλυση της δημόσιας Παιδείας και Υγείας», ζητώντας μαζική συμμετοχή στην κινητοποίηση.
Η ΟΛΜΕ που εκπροσωπεί τους καθηγητές γυμνασίων και λυκείων με επιστολή της στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας τονίζει ότι η απώλεια διδακτικών ωρών στα σχολεία από τις απεργίες οφείλεται στην πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση (περικοπές δαπανών, συγχωνεύσεις σχολείων, κενά σε διδακτικό προσωπικό κ.ά.).

 «Για τους εκπαιδευτικούς η πολιτική αυτή δεν είναι μονόδρομος. Η εφαρμογή μιας πολιτικής που θα αξιοποιεί και θα υλοποιεί τις θέσεις και την εμπειρία των εκπαιδευτικών φορέων είναι η μόνη λύση για τη δημόσια εκπαίδευση», υπογραμμίζουν στην επιστολή τους οι εκπαιδευτικοί.
epikaira

Δεν υπάρχουν σχόλια: