Κυριακή 13 Μαρτίου 2011

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΔΙΑΤΟΜΕΑΚΗΣ EΠΙTPOΠHΣ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥ Ν. ΚΟΥΛΟΥΜΠΑΡΙΤΣΗ

"Για την παράταξή μας τα ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ στην εποχή της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης πρέπει να είναι σταθερά αντίθετα στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές επιλογές"...
ΠΑ.ΣΟ.Κ
ΔΙΑΤΟΜΕΑΚΗ EΠΙTPOΠH
Αθήνα 1 Μαρτίου 2011
ΠΡΟΣ: Τον σ. Μιχάλη Καρχιμάκη
Σύντροφε Γραμματέα, Η Γραμματεία της Διατομεακής Επιτροπής συνεδρίασε σήμερα εκτάκτως για να συζητήσει και να αποφασίσει μετά τα δραματικά γεγονότα των τελευταίων ημερών στο Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ
(ΕΘΕΛ) που οδήγησαν στην καθαίρεση του Γραμματέα της ΠΑΣΚΕ στο χώρο σ. Νίκο Κουλουμπαρίτση και στον εξαναγκασμό του τελικά σε παραίτηση από την θέση του Προέδρου του Δ.Σ. του Σωματείου.
Σύντροφε Γραμματέα
Η Διατομεακή Επιτροπή των Οργανώσεων Εργασίας σε μια από τις πρώτες της συνεδριάσεις την 1/10/2008 προσδιόρισε με απόλυτα σαφή και κατηγορηματικό τρόπο το πλαίσιο των δικαιωμάτων, των υποχρεώσεων αλλά και των ευθυνών των κομματικών μας μελών σε σχέση με τη λειτουργία της ΠΑΣΚΕ - ΠΑΣΚ ΔΥ στους χώρους εργασίας.
Η ομόφωνη απόφαση της Διατομεακής Επιτροπής όπως αποτυπώθηκε σε συγκεκριμένη εγκύκλιο ( ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ 1 Δ.Ε/Ι-Ι 0-20 1Ο) απευθύνθηκε προς τις Τομεακές Επιτροπές των εργαζομένων και τις Οργανώσεις Εργασίας αφού κοινοποιήθηκε στο Γραφείο του Προέδρου - σ. Νίκο Αθανασάκη, στον τότε Γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου σ. Γιάννη Ραγκούση, στον τότε υπεύθυνο για τον τομέα Μαζικών Κινημάτων μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου σ. Γιάννη Κουτσούκο, στον Πρόεδρο της Ε.ΚΑ.Π. σ. Γιώργο Ανωμερίτη, στον τότε Γραμματέα του Τομέα Μαζικών Κινημάτων σ. Νίκο Μαδεμλή, στο Γραμματέα της ΠΑΣΚΕ σ. Γιάννη Παναγόπουλο και στον τότε Γραμματέα της ΠΑΣΚ -Δ Υ σ. Κώστα Παπαντωνίου.
Στην παραπάνω εγκύκλιο αφού επισημαίναμε ότι η παράταξη λειτουργεί στο ίδιο ιδεολογικό πλαίσιο με το κόμμα μας, τονίζαμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι έχει την αποκλειστική ευθύνη για το
συντονισμό των δράσεων στους συνδικαλιστικούς χώρους αλλά σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να αποτελέσει ιμάντα μεταφοράς κομματικών εντολών στο οργανωμένο μαζικό κίνημα.
Στην ίδια εγκύκλιο υπογραμμίσαμε ότι τα κομματικά μας μέλη και τα κομματικά μας στελέχη υποχρεούνται να συμμετέχουν στις διαδικασίες και τη λειτουργία της αυτόνομης συνδικαλιστικής παράταξης, να στηρίζουν την πολιτική και τον συντονισμό των δράσεων της όπως προσδιορίζονται από τις αποφάσεις των παραταξιακών οργάνων.
Στη συγκεκριμένη περίπτωση του σωματείου της ΕΘΕΛ πιστεύουμε ότι η καθαίρεση του Γραμματέα της ΠΑΣΚΕ σ. Νίκου Κουλουμπαρίτση και ο εξαναγκασμός του σε παραίτηση από τη θέση του προέδρου του Δ.Σ. του Σωματείου υπήρξε αποτέλεσμα μεθοδεύσεων και όχι αποφάσεων των θεσμοθετημένων οργάνων της παράταξης στο συγκεκριμένο χώρο. Η Γραμματεία κλήθηκε σε συνεδρίαση όχι από το Γραμματέα της αλλά ερήμην του και με παρουσία των (3) από τα (5) συνολικά μέλη της Γραμματείας της ΠΑΣΚΕ-ΕΘΕΛ. Σημειώνουμε ότι ο Γραμματέας ενημερώθηκε για την καθαίρεσή του, από τοιχοκολλημένη ανακοίνωση στα αμαξοστάσια.
Η τριτοβάθμια Γραμματεία της ΠΑΣΚΕ αντί να παρέμβει και να απαιτήσει την τήρηση των προβλεπόμενων διαδικασιών από τις αποφάσεις των συνεδρίων της παράταξης απλά αποδέχτηκε τα
τετελεσμένα. Σε σχέση με την ουσία πιστεύουμε ότι ο Πρόεδρος ενός κορυφαίου συνδικάτου δεν καθαιρείται στα μισά ενός πετυχημένου απεργιακού αγώνα που έγινε με την καθολική στήριξη των εργαζομένων του χώρου.
Σύντροφε Γραμματέα
Επειδή τον τελευταίο χρόνο και ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα πυκνώνουν τα φαινόμενα στοχοποίησης του συνδικαλιστικού κινήματος των εργαζομένων και απαξίωσης προβεβλημένων στελεχών του, στη βάση μιας στρατηγικής που διαμορφώθηκε και εκπορεύτηκε από τα 'μέσα μαζικής ενημέρωσης με συγκεκριμένη γραμμή πλεύσης, που δυστυχώς φαίνεται να βρίσκει μιμητές και μέσα στο δικό μας κόμμα αλλά και στη δική μας κυβέρνηση σου δηλώνουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι τα περιθώρια της δικής μας ανοχής εξαντλήθηκαν.
Καταδικάζουμε λοιπόν τις επιθέσεις αυτές από οπουδήποτε και αν προέρχονται, τιμούμε και εμπιστευόμαστε απόλυτα τον σ. Νίκο Κουλουμπαρίτση, που είναι και παραμένει μέλος της Γραμματείας της ΔΙΑΤΟΜEΑΚΗΣ EΠTPOΠHΣ και υπεύθυνος κινητοποιήσεων του οργάνου, ο οποίος έδωσε με ανιδιοτέλεια και προσωπικές θυσίες τον καλύτερο εαυτό του, για να υπερασπισθεί το σημαντικότερο κεφάλαιο, που αποτελεί και τον θεμελιώδη λόγο ύπαρξης και δράσης των συνδικάτων, που δεν είναι άλλο από την υπεράσπιση των ελεύθερων Συλλογικών Διαπραγματεύσεων και των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Η ιστορία της παράταξης μας, τα τελευταία σαράντα χρόνια δεν γράφτηκε από συνδικαλιστές που ταυτίστηκαν άκριτα με τις κυβερνητικές επιλογές αλλά από συνδικαλιστές που αγωνίστηκαν για να προασπίσουν τα δικαιώματα και τις διεκδικήσει; των εργαζομένων. γιατι η παράταξη μας δεν έκανε ποτέ είναι λίγο αργά να το ξεκινήσει το 2011.
Πολύ κοντά στις εκλογές του 2009 στα ντοκουμέντα της παράταξης μας είναι γραμμένο με κεφαλαία γράμματα: «Για την παράταξή μας τα ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ στην εποχή της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης πρέπει να είναι σταθερά αντίθετα στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές επιλογές που καταδυναστεύουν τις κοινωνίες και συρρικνώνουν το κοινωνικό κράτος, τα κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα των πολιτών».
Αυτό το πλαίσιο εκλέχτηκαν να υπηρετήσουν τόσο ο συγκεκριμένο; σύντροφος όσο και το σύνολο των στελεχών της παράταξής μας. Κατά συνέπεια οι (3) σύντροφοι που «αποφάσισαν» την αναστολή της λειτουργίας του σ. Νίκου Κουλουμπαρίτση απλά ακύρωσαν οι ίδιοι τους εαυτούς τους αλλά και όσους τους καθοδήγησαν. Μάλλον οι ίδιοι πρέπει να κάνουν την αυτοκριτική τους διαφορετικά έχουν θέσει τους εαυτούς τους, τόσο εκτός παράταξης όσο και εκτός κόμματος ΠΑΣΟΚ.
Όσο για την Διατομεακή Επιτροπή αναλαμβάνοντας απόλυτα το βάρος της ευθύνης της απέναντι στους 12.000 συντρόφους και συντρόφισσες που την εξέλεξαν καταδικάζει μεθοδεύσεις και πρακτικές που έχουν σαν στόχο να πλήξουν τόσο το οργανωμένο μαζικό κίνημα όσο και την παράταξη. Διαμηνύουμε σε όσους ευθύνονται ότι πρέπει να εγκαταλείψουν τα σχέδια τους. Διαφορετικά θα μας βρουν απέναντι τους.
Σύντροφε Γραμματέα,
Επειδή φοβόμαστε ότι εκπέμπονται μηνύματα τα οποία θα έχουν αρνητικές συνέπειες για την συνοχή των δυνάμεών μας στα συνδικάτα και θα οδηγήσουν σε δραματική συρρίκνωση την παράταξή μας στον συγκεκριμένο χώρο της ΕΘΕΛ, για την αποφυγή τέτοιων παρενεργειών θεωρούμε ότι είναι αναγκαία; άμεσα πολιτικές πρωτοβουλίες που θα καταδεικνύουν την μη εμπλοκή του ΠΑΣΟΚ στις διαδικασία; της Παράταξης και ταυτόχρονα την αποκατάσταση της πολιτικής αξιοπιστίας της παράταξής μας χωρίς σκοπιμότητες και αποκλεισμούς των μελών της, ιδιαίτερα σ' αυτή την δύσκολη για τους εργαζόμενους και την Χώρα περίοδο.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ                                       
Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                                                          Η ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΡΙΑ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΟΥΛΕΛΕΣ                                              ΜΑΡΚΕΛΛΑ  ΤΖΑΝΟΥΔΑΚΗ
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ...
Το σύστημα που απεργάστηκε, το σχέδιο της απομάκρυνσης του Συντρόφου μας Ν. Κουλουμπαρίτση με ύπουλο και σκοτεινό τρόπο, διότι ΔΕΝ..«συννεμορφωθη προς τας υποδείξεις» έπεσε στο κενό....ίσως να ελπίζαν ότι μ αυτό τον τρόπο θα φιμώθουν οι δυνατές και καθαρές φωνές!!..
Φυσικά ενέργειές και πρακτικές σαν αυτές όμως, κάθε άλλο παρα απογοητεύουν Αγωνιστές σαν και τον Σύντροφο Νίκο...ενέργειες τέτοιες ατσαλώνουν , δυναμώνουν και μετατρέπονται σε τίτλους τιμής!!..γιατί κάποιοι (σε αντίθεση με άλλους) αναδείχθηκαν και ξεχώρισαν στο πεζοδρόμιο μέσα από τους αγώνες....και όχι σε σκοτεινούς και δαιδαλώδεις διαδρόμους κάποιων γραφείων!!


ΔΥΣΤΥΧΩΣ στο συνδικαλιστικό του ΠΑΣΟΚ είναι εμφανής η τάση να στοχοποιηθούν όσοι σύντροφοι μας δίνουν έντιμο αγώνα εκπροσωπώντας πρώτα και πάνω απ όλα τα δικαιώματα των εργαζόμενων αλλά και ταυτόχρονα να υπερασπίζουν τις αρχές και αξίες, με τις όποιες γαλουχήθηκαν μέσα στο Κίνημα, ενάντια σε νεοφιλελεύθερες πολιτικές και πρακτικές !!..

Σύντροφοι....Έχουμε υποχρέωση να συνεχίσουμε τον αγώνα με οποιοδήποτε τίμημα!!.Η Ιστορία κάποια στιγμή κρίνει και κρίνει αυστηρά...η σημερινή ασκούμενη Κυβερνητική πολιτική είναι σε σύγκρουση με τα πιστεύω μας, είναι σε σύγκρουση με τις προεκλογικές μας υποσχέσεις, είναι σε αντίθετη κατεύθυνση με τα οράματα μας είναι αντίθετη με αυτά που εμείς πιστέψαμε...ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΣΟΚ!! και οφείλουμε να την αντιπαλέψουμε..
Δεν πρόκειται να υποστείλουμε τη σημαία του αγώνα
Δεν πρόκειται ποτέ να υπακούσουμε σε κομματικά κελεύσματα
Δεν πρόκειται ποτέ να απεμπολήσουμε ιδανικά και τα οράματα για τα οποία στρατευτήκαμε στο ΠΑΣΟΚ όλα αυτά τα χρόνια..
Ο αγώνας μας μπορεί να είναι δύσκολος, αλλά δεν θα υποκύψουμε ΠΟΤΕ!! σε αποφάσεις που απαξιώνουν την ζωή μας....
ΑΝ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΟΝΕΙΡΟ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΝΩΡΙΣ...ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΤΩΡΑ ΑΡΧΙΖΕΙ!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: