Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

Κανείς δε ξέχασε τον Μόρισον

Τέσσερις δεκαετίες συμπληρώθηκαν την Κυριακή από τον μυστηριώδη θάνατο του Τζιμ Μόρισον στο Παρίσι. Εκατοντάδες φίλοι συνεχίζουν να συρρέουν στον τάφο του τραγουδιστή και στιχουργού των Doors
Στο νεκροταφείο του Pere Lachaise στο Παρίσι βρέθηκαν εκατοντάδες φίλοι του θρυλικού Jim Morrison για να τιμήσουν τη μνήμη του σαράντα χρόνια μετά το θάνατό του.
Ήταν Ιούνιος του 1971 όταν ο εμβληματικός τραγουδιστής και ασυμβίβαστος ποιητής βρέθηκε νεκρός στην μπανιέρα του διαμερίσματός του σε ηλικία 27 ετών.

"Έχω περάσει τη μισή ζωή μου με Jim Morrison. Ήταν κάτι περισσότερο από ένας τραγουδιστής", δήλωσε ο David Martin, ο οποίος ήρθε από τη βόρεια Ιταλία με μια παρέα φίλων για να τον τιμήσουν και πρόσθεσε "Ήμασταν εδώ για την 30η επέτειο. Θα είμαστε και πάλι εδώ για την 50η."
Ο 49χρονος Eric Vermeulen και η 45χρονη σύζυγός του Pascale  έκαναν το ταξίδι από το Βέλγιο. "Στην κρεβατοκάμαρα μας δεν υπάρχουν φωτογραφίες των παιδιών μας. Υπάρχει ο Τζιμ", είπε η Pascale.

Το Παρισινό νεκροταφείο φιλοξενεί και άλλους διάσημους όπως τον Oscar Wild και τον Marcel Proust.  Λίγοι όμως συνεχίζουν να προσελκύουν τόσο κόσμο όσος συρρέει στην επιτύμβια στήλη του Μόρισον, την οποία ανέγειρε ο πατέρας του τη δεκαετία του 1990 και στην οποία αναγράφεται: "Τζέιμς Ντάγκλας Μόρισον, 1943-1971. Κατά τον Δαίμονα Εαυτού".




Δεν υπάρχουν σχόλια: