Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

Για να μην ξεχνoύμε, 37 χρόνια κατoχή


Δημοκρατική Κίνηση Κυπρίων Φοιτητών ΑΓΩΝΑΣ
Συμπληρώνονται σήμερα 37 χρόνια από τη βάρβαρη τουρκική εισβολή και κατοχή της Κύπρου. Στις 20 Ιουλίου 1974 η ιμπεριαλιστική Τουρκία με τη βοήθεια σκοτεινών δυτικών κύκλων και εκμεταλλευόμενη το φασιστικό πραξικόπημα της ΕΟΚΑ Β και της χούντας των Αθηνών προέβηκε σε εισβολή και κατοχή της Κύπρου υλοποιώντας με αυτόν τον απεχθή τρόπο τα διαχρονικά της σχέδια.
Οικτρές είναι οι συνέπειες της εισβολής και κατοχής: παράνομη κατοχή του 37% του εδάφους της Κύπρου, τούρκικη στρατιωτική δύναμη, χιλιάδες νεκροί και αγνοούμενοι παράνομος εποικισμός, πρόσφυγες, ψευδοκράτος. Από αυτά φαίνεται ξεκάθαρα και η φύση του κυπριακού προβλήματος που δεν είναι άλλη από πρόβλημα εισβολής, κατοχής,παράνομου εποικισμού και εθνοκάθαρσης.
Από το 1974 και μετέπειτα η κατοχική Τουρκία καθώς και οι εγκάθετοι της στην Κύπρο αξιώνουν λύσεις διχοτομικές που θα νομιμοποιούν τα τετελεσμένα της εισβολής και κατοχής.
Πατριωτικό μας καθήκον είναι η ανασύσταση ενός δημοκρατικού αντικατοχικού κινήματος που θα παλεύει και θα διεκδικεί δίκαιη, βιώσιμη, λειτουργική και δημοκρατική λύση βασισμένη στο ευρωπαϊκό κεκτημένο. Δεν ζητάμε τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο από μια λύση που θα προστατεύει τα δικαιώματα του συνόλου του κυπριακού λαού Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων.
Απορρίπτουμε λύσεις βασισμένες σε εθνοτικά και φυλετικά χαρακτηριστικά που θυμίζουν σκοτεινές εποχές Απαρτχάιντ και νομιμοποιούν τα τετελεσμένα της εισβολής και κατοχής και τα διαχρονικά σχέδια της φασιστικής Τουρκίας.
Η Δ.Κ.Κ.Φ Αγώνας δεν ξεχνά το έγκλημα που γίνεται καθημερινά εις βάρος του συνόλου του κυπριακού λαού από την Τουρκία, τιμά τους ηρωικούς νεκρούς που έδωσαν τη ζωή τους για λευτεριά, συνεχίζει το διεκδικητικό αγώνα για σωστή λύση και βροντοφωνάζει «ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΚΕΡΥΝΕΙΑ»!
«…Ωστόσο εγω θα επιμένω να λέω
την ελεφθερία ελεφθερία
το φόνο φόνο
την ενοχη ενοχη
μ’ ένα πείσμα τρελου που σκαλίζει
στον τοίχο τ’ όνομά-του με τα νύχια
»
«σχεδόν μηδίζοντες»
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
20/07/2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: