Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

Ηχηρό «χαστούκι» σε Στουρνάρα από τον Άρειο Πάγο για το χαράτσι

“ Πήγε για μαλλί και βγήκε κουρεμένος ”
Ο Άρειος Πάγος πριν από λίγο σύμφωνα με πληροφορίες αποφάσισε ότι δεν μπορεί να περιλαμβάνεται το χαράτσι για το τέλος ακινήτων στους λογαριασμούς της ΔΕΗ. Ειδικότερα, ο πρόεδρος υπηρεσίας του Αρείου Πάγου, αρεοπαγίτης Γεράσιμος Φουρλάνος, απέρριψε το αίτημα του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, να εκδώσει προσωρινή διαταγή για να «παγώσει» η υπ΄αριθμ. 1101/2012 απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, που έκρινε αντισυνταγματική και παράνομη την είσπραξη του τέλους ακινήτων (Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτημένων Δομημένων Επιφανειών), μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.

 Νωρίτερα δίχε συζητηθεί το αίτημα του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, για έκδοση προσωρινής διαταγής, με την οποία θα «παγώνει» την απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, που έκρινε αντισυνταγματική και παράνομη την είσπραξη του τέλους ακινήτων, μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ. Ο πρόεδρος υπηρεσίας του Αρείου Πάγου Γερ. Φουρλάνος, δέχθηκε στο γραφείο του τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών Χάρη Θεοχάρη, με συνηγόρους των ενώσεων καταναλωτών και της ΔΕΗ.

Οι δικηγόροι των καταναλωτικών ενώσεων ζήτησαν να μην εκδοθεί σήμερα προσωρινή διαταγή από τον κ. Φουρλάνο, αλλά να αποφασίσει το δικαστήριο μετά την αυριανή συζήτηση της αίτησης αναστολής της ΔΕΗ. Σημειώνεται ότι αρχικά η αίτηση αναστολής ήταν να συζητηθεί σήμερα, αλλά μετατέθηκε για αύριο. Εκ μέρους της ΔΕΗ, όπως έγινε γνωστό, επισημάνθηκε ότι η Επιχείρηση αντιμετωπίζει πρόβλημα, καθώς έχουν τυπωθεί ήδη τρία εκατομμύρια λογαριασμοί, που περιλαμβάνουν το τέλος.
ΠΗΓΗ: axiaplus.gr
periodista.

Δεν υπάρχουν σχόλια: