Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

Απάντηση της Σοφίας Σακοράφα σε χαρακτηρισμους Σαμαρά στους υπό απόλυση υπαλλήλους των Δήμων.

Με αποτροπιασμό, αλλά καμία έκπληξη, στεκόμαστε σε δύο χαρακτηρισμούς, στους οποίους προέβη σήμερα ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, σχετικά με τους υπό απόλυση υπαλλήλους των Δήμων.
Ο πρώτος : χαρακτηρίζει τους υπό απόλυση υπαλλήλους ΄΄ προνομιούχους΄΄.
Η τρικομματική Τρόικα και ο εντολοδόχος από την Τρόικα πρωθυπουργός έχουν περιέλθει σε τέτοια κατάσταση νεοφιλελεύθερου αμόκ, που δε διστάζουν να χαρακτηρίζουν, απροκάλυπτα και προκλητικά, ΄΄ προνόμιο΄΄ το δικαίωμα στην εργασία, και ΄΄προνομιούχους΄΄, όσους μέχρι και χτες είχαν εργασία, ενώ από σήμερα τίθενται σε διαθεσιμότητα.
Αυτή είναι η Ελλάδα των μνημονίων και των υπηρετών της : Η Ελλάδα στην οποία ο λαός μας καταντά λεηλατημένος ιθαγενής και ταυτόχρονα ο απόβλητος άνεργος του σκληρού οικονομικού απαρτχάιντ.
Ο δεύτερος : χαρακτηρίζει τους υπό απόλυση υπάλληλους ΄΄ τρομοκράτες ΄΄...
Επιτέλους είναι η ώρα να τεθεί η διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στην αλήθεια και την γκεμπελικής σύλληψης προπαγάνδα. Τρομοκρατία είναι η ανεργία, τρομοκρατία είναι η διάλυση της υγείας και της παιδείας, τρομοκρατία είναι οι λιποθυμίες των παιδιών στα σχολεία , τρομοκρατία είναι η εξαθλίωση και η φτώχεια.
Και όσοι ασκούν αυτή την τρομοκρατία είναι οι τρομοκράτες.
Όλοι όσοι αγωνίζονται για τα θεμελιώδη δικαιώματα στη ζωή ονομάζονται αγωνιστές .
Αυτή άλλωστε είναι και η διαφορά ανάμεσα στη βία, την ασκούμενη από την κυβέρνηση και την αντίσταση, την προερχόμενη από το λαό μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: