Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

Γιάννης Βαρουφάκης για την ΕΡΤ: Οταν σημάνουν τα μεσάνυχτα, οι πολίτες του κόσμου θα γίνουν πιο φτωχοί

Θεωρεί πως η ΕΡΤ τον είχε βάλει στη «μαύρη λίστα» τα τελευταία δύο χρόνια, αλλά την ίδια στιγμή ο Γιάννης Βαρουφάκης έκρινε πως επιβάλλεται να προσθέσει τη φωνή του σε αυτούς που αντιδρούν στο «λουκέτο» στη δημόσια τηλεόραση. Μία κίνηση την οποία χαρακτήρισε ως έγκλημα της κυβέρνησης και κάλεσε όλο τον κόσμο να εναντιωθεί στην απόφαση.
Στο άρθρο του που δημοσιεύει στην ιστοσελίδα του, ο οικονομολόγος αναλύει την απόφαση της κυβέρνησης για την ΕΡΤ που ήρθε «χωρίς δημόσιο διάλογο, χωρίς συζήτηση στη βουλή, χωρίς προειδοποίηση».
«Ως ο μοναδικός ίσως σχολιαστής που ήταν στη μαύρη λίστα για την ΕΡΤ τα τελευταία δύο χρόνια, έχω την ηθική εξουσία να διαμαρτυρηθώ για το θάνατό της», γράφει ο Γιάννης Βαρουφάκης που συνεχίζει: «Η δολοφονία της από την καθοδηγούμενη από την τρόικα κυβέρνηση είναι ένα έγκλημα εις βάρος των δημόσιων ΜΜΕ, ενάντια στην οποία πρέπει να ξεσηκωθούν όλοι οι πολιτισμένοι άνθρωποι, σε όλο τον κόσμο».

Χαρακτηρίζοντας τον Σίμο Κεδίκογλου ως «υπουργό Προπαγάνδας» περιγράφει το περιστατικό στο οποίο ενώπιόν του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ζήτησε να μην προσκληθεί ξανά σε εκπομπή στην ΕΡΤ, έπειτα από κοινή τηλεοπτική παρουσία τους. Παρόλα αυτά ο κ. Βαρουφάκης επισημαίνει ότι «όποια κι αν είναι τα ελαττώματα της ΕΡΤ», αποτελεί τη μοναδική ευκαιρία για ειδήσεις, επικαιρότητα και πολιτιστικά προγράμματα που δεν κρίνονται με βάση τη διαφημιστική τους αξία.
Αναφέροντας πως πράγματι «τα δημόσια ΜΜΕ μπορεί να είναι απαίσια», προσθέτει πως είναι απόλυτα απαραίτητα. «Χωρίς αυτά είμαστε στο έλεος των Ρούπερ Μέρντοχ του πλανήτη, οι οποίοι ακούγοντας την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης σίγουρα έχουν άσχημες ιδές για το πώς το ελληνικό μοντέλο θα εξαχθεί στη Βρετανία (BBC πρόσεχε), την Αυστραλία (ABC είσαι το επόμενο) και όπου μπορούν να προκύψουν χρήματα από τη διάλυση των δημόσιων ΜΜΕ», ενώ καταλήγει γράφοντας: «Τη στιγμή που θα σημάνουν τα μεσάνυχτα απόψε, όταν σιγήσουν η τηλεόραση και το ραδιόφωνο της ΕΡΤ, θα γίνουμε πιο φτωχοί πολίτες, σε όλο τον πλανήτη».

Δεν υπάρχουν σχόλια: