Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

Η ΕΡΤ, το DNA της Δεξιάς και τα θλιβερά δεκανίκια της

Έτσι είναι… Το DNA της Δεξιάς δεν αλλάζει!.
Αργά το κατάλαβαν οι κυβερνητικοί εταίροι – δεκανίκια της ακροδεξιάς, φασίζουσας Κυβέρνησης του Σαμαρά. Οι προσωπικές φιλοδοξίες του Βενιζέλου και του Κουβέλη οδήγησαν τα δύο κόμματα σε πολιτικό ευνουχισμό. Σήμερα κάτι προσπαθούν να ψελλίσουν, για να δείξουν ότι δήθεν διαφοροποιούνται αλλά το πάθος της εξουσίας υπερισχύει της αξιοπρέπειας. Διαφοροποιούνται, μεν, εξακολουθούν να στηρίζουν την κυβέρνηση δε. Ιλαροτραγωδία. Τους έχει πάρει χαμπάρι ο Σαμαράς, πόσο εξαρτημένοι από την εξουσία είναι και τους δουλεύει κανονικά. Τους εκβιάζει ξεδιάντροπα κι εκείνοι υποκύπτουν με διφορούμενες ανακοινώσεις ήξεις αφήξεις.
Είναι εκείνοι που πρώτα συναινούσαν και ψήφιζαν μέτρα που οδήγησαν εκατομμύρια ανθρώπους στην ανεργία και μετά κατέθεταν ερωτήσεις στη Βουλή ζητώντας τη λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση της ανεργίας. Ουκ έστιν τέλος της υποκρισίας και της γελοιότητος.
Χθες το απόγευμα ανακοινώθηκε το αιφνίδιο κλείσιμο της ΕΡΤ με μια πρωτοφανούς αυταρχισμού και κυνισμού ανακοίνωση του Κεδίκογλου που εξόργισε ακόμη και τον μεγαλύτερο πολέμιο της κρατικής τηλεόρασης. Κανένας Έλληνας πολίτης δεν μπορεί να είναι ευχαριστημένος με τη λειτουργία της ΕΡΤ έτσι όπως την είχαν καταντήσει αυτοί οι ίδιοι που σήμερα καθυβρίζουν τους εργαζόμενους για τα χάλια της. Σε κάθε περίπτωση όμως, ο πραξικοπηματικός τρόπο που ξεπερνά ακόμη και αυτή τη Χούντα και καταρρακώνει τη δημοκρατία και τη δημοσιογραφία, δεν μπορεί παρά να είναι καταδικαστέος, καθώς φανερώνει τα δεινά που έρχονται. Το DNA της Δεξιάς…
Από χθες τρέχουν οι κυβερνητικοί εταίροι να πλειοδοτήσουν σε στήριξη στους εργαζόμενους της ΕΡΤ. Δεν έκαναν το ίδιο όταν οι αποφάσεις τους έστελναν στην ανεργία εκατοντάδες χιλιάδες του ιδιωτικού τομέα, που δεν επιβάρυναν τα δημόσια ταμεία, απεναντίας, τα γέμιζαν.
Δεν αρνήθηκαν τότε να επικυρώσουν τις κατάπτυστες Πράξεις Νομοθετικού περιεχομένου, όπως απειλούν να κάνουν σήμερα, στην περίπτωση της ΕΡΤ.
Δεν είναι ανόητος ο Σαμαράς. Ξέρει με ποιους έχει να κάνει, όπως επίσης ξέρει ότι η αξιοπιστία των κυβερνητικών εταίρων του απέναντι στους Έλληνες πολίτες είναι ανύπαρκτη. Γι αυτό τους χορεύει κανονικά στο ταψί.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το ερώτημα "πού το πάει ο Σαμαράς" μένει αναπάντητο μέχρι στιγμής από τους κυβερνητικούς εταίρους. Ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τηλεφωνικά τον Ευ. Βενιζέλο και τον Φ. Κουβέλη για την πρόθεσή του σχετικά με τον ξαφνικό θάνατο της ΕΡΤ και αγνόησε το αίτημά τους να συζητηθεί το θέμα σε σύσκεψη κορυφής.
 
Η αίσθηση που κυριαρχεί στα επιτελεία Βενιζέλου και Κουβέλη είναι ότι ο Σαμαράς πετάει το γάντι ενθαρρυμένος από το προβάδισμα της ΝΔ στις δημοσκοπήσεις. "Ρίχτε με ή συμμορφωθείτε" είναι το μήνυμα που απευθύνει στους κυβερνητικούς του εταίρους προχωρώντας σε μια πολιτική κίνηση υψηλού ρίσκου και υπερβολικού αυταρχισμού. Γνωρίζει ότι η πρόωρη προσφυγή στις κάλπες δεν συμφέρει ούτε το ΠΑΣΟΚ ούτε τη ΔΗΜΑΡ, γνωρίζει επίσης ότι το success story είναι μια κατασκευή από πηλό που έσπασε, με το φιάσκο στο οποίο κατέληξε η προσπάθεια πώλησης της ΔΕΠΑ.
 
Πάντως, συνεργάτες του Ευ. Βενιζέλου και του Φ. Κουβέλη παρά τις διαφωνίες τους, ΔΕΝ αφήνουν να εννοηθεί ότι θα τραβήξουν το σκοινί μέχρι να σπάσει για την υπόθεση της ΕΡΤ. Παρακολουθούν μουδιασμένοι αμήχανοι και όχι αποφασισμένοι για όλα. Εκτός αν η κοινωνική ένταση που θα προκληθεί ξεπεράσει τις προβλέψεις τους.

Ρένα Παυλάκη - Διακίδη
grafida.net

Δεν υπάρχουν σχόλια: