Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

«Κοινοβουλευτικός λιποτάκτης ο Σαμαράς»

“ Στη συνεδρίαση της Κ.Ο. και της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας  ”
"Γιατί να πάρουν στα σοβαρά τον κ. Σαμαρά και την κυβέρνησή του; Αφού δε διεκδικεί ούτε παίρνει θέση για το επίμαχο θέμα τους χρέους. Αφού παντού έξω λέει ότι το πρόγραμμα πετυχαίνει. Το μόνο του επιχείρημα είναι ότι αν δεν τον λυπηθούν, θα έχουν να κάνουν με τον ΣΥΡΙΖΑ. Βοηθείστε μας, γιατί θα έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ, λέει ο Σαμαράς". 
Σφοδρή επίθεση στην συγκυβέρνηση και στον ετοιμόρροπο πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά εξαπέλυσε μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδας και στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας.


Όπως είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, η συζήτηση για τα νέα μέτρα είναι απολύτως υποκριτική, ενώ αναφερόμενος στον φόρο ακινήτων τόνισε ότι "Ρίχνει τα βάρη στους μη έχοντας, στη μεσαία τάξη που ήδη έχει πάει στην κόλαση. Παραμένουν στον παράδεισο της φοροδιαφυγής οι γνωστοί - άγνωστοι διαπλεκόμενοι επιχειρηματίες".

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επέμεινε στο γεγονός ότι ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς "κρύβεται" απαξιώνοντας την βουλή και υποβαθμίζοντας την κοινοβουλευτική διαδικασία: "Οδηγούν μία ολόκληρη κοινωνία στην απόγνωση. Σήμερα κατέθεσα μία ακομα επικαιρη ερώτηση στον πρωθυπουργό, μία από τις πολλές κατατεθειμένες και αναπάντητες ερωτήσεις. Ο πρωθυπουργός, εδώ και ενάμιση χρόνο, απαξιώνει τη Βουλή, δεν έρχεται να απαντήσει στις ερωτήσεις ούτε τις δικές μου ούτε άλλων συναδέλφων. Υποβαθμίζουν την κοινοβουλευτική διαδικασία, συρρικνώνουν τη δημοκρατία. Ελπίζω ότι έστω και τώρα θα σταματήσει να κρύβεται και να φυγομαχεί. Έχει χρέος να έρθει. Πρέπει να σταματήσει να είναι κοινοβουλευτικός λιποτάκτης".

Σε ότι αφορά στην δράση της ναζιστικής Χρυσής Αυγής, αλλά και εκείνους που την "ξεπλένουν" ο Αλέξης Τσίπρας είπε: "Υποπροιόν της κοινωνικής αποσάρθρωσης είναι η επιχείρηση εκφασισμού της κοινωνίας, η επέλαση των νεοναζί. Κάποιοι ήθελαν μετεκλογική συνεργασία με τη Χρυσή Αυγή. Κάποιοι έψαχναν τη σοβαρή Χρυσή Αυγή (....) Εμείς είχαμε προειδοποιήσει εγκαίρως για τον κίνδυνο της Χρυσής Αυγής. Αλλά μόνο όταν η κοινή γνώμη στο εσωτερικό και το εξωτερικό ξεσηκώθηκε από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, μόνο τότε υποχρεώθηκε η κυβέρνηση Σαμαρά να επιβάλλει το νόμο".

Απευθυνόμενος στους συντηρητικούς πολίτες ο Αλέξης Τσίπρας είπε: "Τι μπορεί να περιμένει ακόμα και ο "συντηρητικός" πολιτης από το δίδυμο Σαμαρά - Βενιζέλου; Να υπερασπιστούν τη δημοκρατία που καθημερινά καταργούν; Να ανατάξουν την οικονομία που οι ίδιοι καταβυθίζουν; Να μειώσουν την ανεργία που οι ίδιοι υπερδιπλασίασαν; Να σώσουν το μαγαζί του που κλείνουν με τις πολιτικές τους; -Ποντάρουν μόνο στη συκοφάντηση, στον εκμηδενισμό του βασικού τους αντιπάλου, του ΣΥΡΙΖΑ. Θέλουν να πείσουν με όλα τα μέσα, ότι και ο ΣΥΡΙΖΑ τα ίδια θα κάνει και δε θα αλλάξει τίποτα. Η προσπάθεια να εμφανιστεί ο ΣΥΡΙΖΑ ως άκρο, ως εχθρός της πατρίδας έχει λάβει πρωτοφανείς διαστάσεις με την βοήθεια γνωστών και μη εξαιρετέων ΜΜΕ. Όλες οι προσπάθειές τους έχουν πέσει στο κενό. Είναι τουλάχιστον αστεία η προσπάθεια ταύτισης της δύναμης της ελπίδας, που είναι σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ, με το μαύρο του φασισμού. Όταν μάλιστα αυτοί που την ομνύουν εφαρμόζουν την πιο βίαιη πολιτική.

"Σας καλώ όλους και όλες να μη δίνετε πια σημασία σε ιστορίες παραλογισμού. Σας καλώ να συνειδητοποιήσετε την δύναμη που έχουμε αλλά και την ιστορική μας ευθύνη. Να σταματήσουμε να φοβόμαστε τον φόβο. Να σταματήσουμε να σκεφτόμαστε μίζερα και μοιρολατρικά. Να συνειδητοποιήσουμε ότι είμαστε μία ανάσα από τη μεγάλη νίκη του λαού μας. Ζούμε ιστορικές στιγμές. Αν κάποιος έπρεπε να φοβάται σήμερα είναι όσοι έριξαν τη χώρα στα βράχια, αυτοί που έκαναν καθεστώς τη διαφθορά, τη μίζα και τη διαπλοκή. Μία του κλέφτη, δυο του κλέφτη, τρεις και η κακή του η μέρα, λέει ο λαός. Κανείς δεν πιστεύει ότι οι αυτόκλητοι σωτήρες μας θα μας σώσουν. Σήμερα στη συνείδηση της πλειοψηφίας του λαού μας, όσοι μας οδήγησαν μέχρι εδώ είναι κατηγορούμενοι", είπε ο Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε "Η κρισιμότητα των στιγμών, οι δυνατότητες και οι προκλήσεις απαιτούν από όλους εμάς μία νεά και πιο αναβαθμισμένη ωριμότητα, μία νέα ιστορική συνείδηση του ρόλου μας. -Εμείς θα είμαστε μία κυβερνηση αποφασισμένη να αλλάξει ριζικά τα πράγματα. Και αυτό θα συμβεί με την στήριξη του λαού μας". 

Ο Αλέξης Τσίπρας δεν παρέλειψε να κάνει ειδική αναφορά στον Ευάγγελο Βενιζέλο για το σκάνδαλο του Σκαραμαγκά και διερωτήθηκε: "Τι θα κάνει τώρα η ακροδεξιά του Μαξίμου. Θα συνεχίσει να παρέχει κάλυψη στον κ. Βενιζέλο, όπως έκανε ο ίδιος με τον κ. Τσοχατζόπουλο;".
periodista.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: