Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

«Λάθος καταλάβατε, τα φουσκώσαμε»

“ Ο Αντώνης Σαμαράς ομολόγησε την - για ακόμη μια φορά - άνευ όρων παράδοση στους δανειστές και στην τρόικα ”
"Μερικές φορές τα φουσκώνουμε, και στο παρελθόν είχαμε προβλήματα, αλλά τελικά λύθηκαν". Με αυτή του τη δήλωση ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς παραδέχτηκε ότι οι λεονταρισμοί του ίδιου, αλλά και κυβερνητικών στελεχών σε ότι αφορά στην υποτιθέμενη "διαπραγμάτευση" με την τρόικα, αλλά και ο τρόπος που παρουσιάστηκαν αυτοί οι λεονταρισμοί από την χρεοκοπημένη μιντιοκρατία, δεν υπήρξαν τίποτε περισσότερο από... υπερβολές.
Στις δηλώσεις του αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο, η οποία έληξε χωρίς αποτελέσματα και αποφάσεις, ο Αντώνης Σαμαράς ομολόγησε την - για μια ακόμη φορά - άνευ όρων παράδοση της κυβέρνησής του στην τρόικα και στους δανειστές, αφού προεξόφλησε το αποτέλεσμα σε ό,τι αφορά το ύψος του δημοσιονομικού κενού, τις απολύσεις στο Δημόσιο και το μέλλον της αμυντικής βιομηχανίας.


Οι κόκκινες γραμμές γρήγορα σβήστηκαν από τον υποτελή στην Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ πρωθυπουργό, αφού όπως είπε ο Αντώνης Σαμαράς οι "αλλαγές" στον φόρο ακινήτων θα πραγματοποιηθούν  σε "λογική βάση". Βεβαίως είχε προηγηθεί το ηχηρότατο ΟΧΙ της Μέρκελ στον ίδιο τον Σαμαρά στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες. "Καμία χαλάρωση στο πρόγραμμα που εφαρμόζεται στην Ελλάδα" ήταν το μήνυμα της Καγκελαρίας και ο εντολοδόχος πρωθυπουργός δεν μπόρεσε να πει και πολλά.  Η Άνγκελα Μέρκελ απάντησε αρνητικά στο ερώτημα αν συζητήθηκε το ενδεχόμενο ελάφρυνσης του ελληνικού προγράμματος κατά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας στο περιθώριο της Συνόδου, όπως επίσης και σε εκείνο που αφορά στο αν έχει αλλάξει η γερμανική στάση έναντι της χώρας μας.

Την ίδια στιγμή έχει ήδη εμπεδωθεί ότι το ελληνικό ζήτημα θα συζητηθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο μετά από τις ευρωεκλογές του 2014, προοπτική που θα αναγκάσει την ελληνική κυβέρνηση να μην περιμένει μέχρι τότε τίποτα, να μην είναι δυνατόν να παρουσιάσει καμία επιτυχία και φυσικά να είναι αναγκασμένη να επιβάλλει συνεχώς δυσβάσταχτα και βάρβαρα μέτρα λιτότητας στον ελληνικό λαό. 

Ο κατήφορος της κυβέρνησης Σαμαρά έχει ήδη ξεκινήσει και συνεχίζεται. Ο πολιτικός της χρόνος τελειώνει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: