Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

Οι αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις

Με σκοπό την ανάδειξη των εργασιακών αλλαγών που έχουν συντελεστεί τα τελευταία χρόνια, από κοινού σωματεία εργαζομένων από διαφορετικούς κλάδους, προχωρούν σε παρουσίαση στοιχείων. 
Τα σωματεία διοικητικών υπαλλήλων του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου,  τα σωματεία των εργαζομένων στις εταιρίες Wind και Vodafone, ο Σύλλογος Δανειζομένου Προσωπικού Τραπεζικού Τομέα (ΣΥΔΑΠΤΤ), ο σύλλογος εργαζομένων στην Ethnodata, διοργανώνουν συνέντευξη τύπου, την Τετάρτη 30 Οκτωβρίου, στη 1 μ.μ, στο αμφιθέατρο Ι. Δρακόπουλος, στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Όπως σημειώνουν στην ανακοίνωσή τους τα σωματεία: «Στόχος της συνέντευξης είναι να αναδειχθεί η αναδιάρθρωση των εργασιακών σχέσεων που επιβάλει η κυβέρνηση και η τρόικα σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, σε όφελος των εργοδοτών, επιχειρώντας διαμέσου των εργολαβιών να παρακάμψει τις συλλογικές συμβάσεις και τα σωματεία, να καταργήσει τα δικαιώματα των εργαζομένων, μετατρέποντάς τους σε αναλώσιμο και φτηνό εργατικό δυναμικό των εργολαβικών εταιριών».
enet 

Δεν υπάρχουν σχόλια: