Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

Σταθερά βήματα μπροστά και στις δημοσκοπήσεις

“ Λίγες ημέρες μάλιστα πριν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές και τις ευρωεκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως δείχνουν οι τελευταίες κυλιόμενες, τα στοιχεία των οποίων δημοσιοποιούνται, διευρύνει το προβάδισμα ”
Μπορεί  το σύνθημα της ΝΔ ενόψει των ευρωεκλογών να είναι «Σταθερά μπροστά», ωστόσο ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται σε όλες σχεδόν τις δημοσκοπήσεις των τελευταίων μηνών. Λίγες ημέρες μάλιστα πριν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές και τις ευρωεκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως δείχνουν οι τελευταίες κυλιόμενες, τα στοιχεία των οποίων δημοσιοποιούνται, διευρύνει το προβάδισμα.
Ενδεικτικά, μερικές από τις πρόσφατες δημοσκοπήσεις, οι οποίες αποδεικνύουν το πόσο σταθερά …πίσω  είναι η ΝΔ, φαίνεται παρακάτω:
Δημοσκόπηση της Palmos Analysis, για λογαριασμό του tvxs.gr στις 2 Μαΐου: Εμφανίζει τον ΣΥΡΙΖΑ να προηγείται με 3,5 μονάδες διαφορά, συγκεντρώνοντας 21,5% και τη ΝΔ να ακολουθεί με 18,1%. Στην πρόθεση ψήφου για βουλευτικές εκλογές προηγείται με 5 μονάδες διαφορά, συγκεντρώνοντας 26,5% και τη ΝΔ να ακολουθεί με 21,4%.


Δημοσκόπηση της Palmos Analysis, για λογαριασμό του tvxs.gr την 1η Μαρτίου: Εμφανίζει τον ΣΥΡΙΖΑ να προηγείται με πάνω από 3,5 μονάδες διαφορά, συγκεντρώνοντας 19,9% και τη ΝΔ να ακολουθεί με 16,1%. Στην πρόθεση ψήφου για βουλευτικές εκλογές προηγείται με 5 μονάδες διαφορά, συγκεντρώνοντας 25,1% και τη ΝΔ να ακολουθεί με 20,1%.

Δημοσκόπηση της Pulse RC, για λογαριασμό του pontiki.gr στις 15 Μαΐου: Εμφανίζει τον ΣΥΡΙΖΑ να προηγείται με δύο μονάδες διαφορά, συγκεντρώνοντας 23,5% και τη ΝΔ να ακολουθεί με 21,5%. Στην παράσταση νίκης ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 46% και η ΝΔ 39%.

Δημοσκόπηση της VPRC, για λογαριασμό του περιοδικού «Επίκαιρα» στις 14 Μαΐου: Εμφανίζει τον ΣΥΡΙΖΑ να προηγείται με τέσσερις μονάδες διαφορά, συγκεντρώνοντας 28% και τη ΝΔ να ακολουθεί με 24%.

Δημοσκόπηση της GPO, για λογαριασμό του Mega στις 12 Μαΐου: Εμφανίζει τον ΣΥΡΙΖΑ να συγκεντρώνει 21,5% και τη ΝΔ να ακολουθεί με 24%.

Δημοσκόπηση της Pulse RC, για λογαριασμό του pontiki.gr στις 15 Μαΐου: Εμφανίζει τον ΣΥΡΙΖΑ να προηγείται, συγκεντρώνοντας 23% και τη ΝΔ να ακολουθεί με 21,5%.

Δημοσκόπηση της Kapa Research στις 10 Μαΐου: Εμφανίζει τον ΣΥΡΙΖΑ να προηγείται, συγκεντρώνοντας 23% και τη ΝΔ να ακολουθεί με 21,7%.

Δημοσκόπηση της Pulse RC, για λογαριασμό της εφημερίδας «Ποντίκι» στις 8 Μαΐου: Εμφανίζει τον ΣΥΡΙΖΑ να προηγείται, συγκεντρώνοντας 22,5% και τη ΝΔ να ακολουθεί με 20,5%.

Δημοσκόπηση της Pulse RC, για λογαριασμό της εφημερίδας «Ποντίκι» στις 5 Μαΐου: Εμφανίζει τον ΣΥΡΙΖΑ να προηγείται, συγκεντρώνοντας 22% και τη ΝΔ να ακολουθεί με 20,5%.

Δημοσκόπηση της ALCO, για λογαριασμό της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» στις 26Απριλίου: Εμφανίζει τον ΣΥΡΙΖΑ να προηγείται, συγκεντρώνοντας 22,3% και τη ΝΔ να ακολουθεί με 21,8%.

Δημοσκόπηση της MRB, για λογαριασμό του real.gr στις 14 Απριλίου: Εμφανίζει τον ΣΥΡΙΖΑ να προηγείται, συγκεντρώνοντας 19,9% και τη ΝΔ να ακολουθεί με 19,7%.

Δημοσκόπηση της Public Issue, για λογαριασμό της εφημερίδας των Συντακτών στις 12 Απριλίου: Εμφανίζει τον ΣΥΡΙΖΑ να προηγείται, συγκεντρώνοντας 29% και τη ΝΔ να ακολουθεί με 27,5%. Στην παράσταση νίκης ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 48% και η ΝΔ 39%.

Δημοσκόπηση της Pulse RC, για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Action 24 στις 10 Απριλίου: Εμφανίζει τον ΣΥΡΙΖΑ να προηγείται, συγκεντρώνοντας 20,5% και τη ΝΔ να ακολουθεί με 19%.

Δημοσκόπηση της GPO, για λογαριασμό του Mega στις 8 Απριλίου: Εμφανίζει τον ΣΥΡΙΖΑ να συγκεντρώνει 20,2% και τη ΝΔ να ακολουθεί με 19,5%.

Πηγή: neaellada.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: