Τρίτη 13 Μαΐου 2014

ΑΝΩ ΚΑΤΩ Η Χ.ΤΡΙΚΟΥΠΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΝΝΕΣ

Αρκετοί “πράσινοι” βουλευτές και στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη έγιναν έξαλλοι όταν πληροφορήθηκαν από τις FT ότι στις Κάννες ο κ.Βενιζέλος συμμετείχε μαζί με τον Σαμαρά στην «εκτέλεση» του Παπανδρέου και του δημοψηφίσματος που είχε προτείνει.
Όπως αναφέρει το Matrix24.gr, τη μυστική συνάντηση και συμφωνία με τον Μπαρόζο δεν την ήξερε κανείς και ο Βενιζέλος την κρατούσε σαν επτασφράγιστο μυστικό, ακόμη και από τους πιο στενούς του συνεργάτες.
Η πίεση που άσκησαν πολλοί να εκδοθεί ανακοίνωση έκανε όμως τα πράγματα χειρότερα. Ναι μεν εκδόθηκε ανακοίνωση, μόνον που σ’ αυτήν δεν διαψεύδεται τίποτε. Αντίθετα το γενικόλογο περιεχόμενό της ουσιαστικά επιβεβαιώνει τα όσα αποκάλυψαν οι FT. Κι αυτό εξαγρίωσε ακόμη περισσότερο τους ΠΑΣΟΚους. Φυσικά, βουλευτές και στελέχη δεν θέλουν να δυναμιτίσουν περαιτέρω το ούτως ή άλλως εκρηκτικό κλίμα που επικρατεί -λόγω της δημοσκοπικής καθίζησης της «ελιάς»- στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ.


Στις 26 Μαΐου όμως θα λυθούν, όπως λέγεται, πολλά στόματα και μάλιστα ανεξαρτήτως αποτελέσματος και όχι μόνον Παπανδρεϊκών.
Επιπροσθέτως, ακόμη και συνεργάτες του Βενιζέλου θεωρούν ότι οι αποκαλύψεις των FT θα ενισχύσουν τις τάσεις αποσυσπείρωσης των αριστερόστροφων ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ και της κατεύθυνσής τους στα ψηφοδέλτια της ΔΗΜΑΡ και του ΣΥΡΙΖΑ ακόμη και του ΚΚΕ .
«Ό,τι, έστω λίγο, κερδίσαμε με το δίλημμα για την ψήφο στην Ελιά και την κυβερνητική σταθερότητα, φοβάμαι πως θα το χάσουμε διπλά μετά την αποκάλυψη ότι ο Βαγγέλης διαπραγματεύτηκε, όπως και ο Σαμαράς, με τον Μπαρόζο την ακύρωση του δημοψηφίσματος, την εκδίωξη του Γιώργου, την πτώση της κυβερνήσεως ΠΑΣΟΚ, τον ορισμό του Παπαδήμου στην πρωθυπουργία και τη συνέχιση του μνημονίου» είπε χαρακτηριστικά γνωστός βουλευτής και ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ.
Άλλος, που έχει και γνώσεις Ιστορίας, ήταν πιο δηκτικός: «Στην ανακοίνωση που βγάλαμε, αυτή που ο Βαγγέλης υπαγόρευσε από τηλεφώνου στον Καρύδη, λέμε ότι τα σχόλια που γίνονται για τις Κάννες είναι περισσότερα και από αυτά που γράφτηκαν για τη μάχη των Καννών. Δεν διευκρινίζεται όμως αν η αναφορά είναι στη μάχη που έδωσε ο Αννίβας το 216 π.χ. και κατέσφαξε του Ρωμαίους ή στη δεύτερη μάχη των Καννών, αυτή του 1018, όπου ο Βυζαντινός κατεπάνω Βοϊωάννης νίκησε κατά κράτος τους Λομβαρδούς. Πάντως να αναφέρεται στη μάχη των Καννών του 2011 αποκλείεται, αφού σ’ αυτή, με την βοήθεια του Βαγγέλη μας πήραν και τα σώβρακα η Μέρκελ και ο Σαρκοζί».

πηγή: Matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: