Κυριακή 4 Μαΐου 2014

Αλέξης Tσίπρας: Ο Σαμαράς εξαφανίστηκε

Ο πρωθυπουργός «κρύβεται πίσω από τις κουρτίνες του Μαξίμου», καθώς «δεν τολμά να μιλήσει με τον λαού» και «ούτε καν με τους πολιτικούς αντιπάλους, ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης το βράδυ της Κυριακής. «Η υπομονή του λαού εξαντλείται και στις 18 και 25 Μάιου θα στείλει μήνυμα αλλαγής», τόνισε.
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογράμμισε ότι ο Αντώνης Σαμαράς «υπάρχει μόνο σε άρθρα σε κυριακάτικες εφημερίδες […] στην αγκαλιά της κυρίας Μέρκελ […] σε κάθε μία από τις σελίδες των μνημονίων που ψήφισε και ετοιμάζεται να ψηφίσει». Όμως, «στον λαό όμως, δεν υπάρχει. Στην Βουλή δεν υπάρχει. Στον διάλογο δεν θα προσέλθει. Στο debate δεν θα τον δείτε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι ο όσο ο πρωθυπουργός «προσπαθεί να κτίσει το κράτος εκτάκτου ανάγκης, όσο προσπαθεί να μας κάνει μπανανία, τόσο πιο κοντά έρχεται η μέρα εκείνη που θα φύγει», τονίζοντας ότι «στις 25 ψηφίζουμε, στις 26 φεύγουν».
Παράλληλα σημείωσε ότι μαζί με την υπομονή του λαού που τελείωσε «τελειώνει η πιο υποταγμένη, η πιο εθελόδουλη, η πιο διαπλεκόμενη κυβέρνηση των τελευταίων χρόνων» Αυτό που διακυβεύεται, όπως επεσήμανε, είναι «η ίδια η κυριαρχία του ελληνικού κράτους, είναι η ίδια η εθνική μας ανεξαρτησία. Διακυβεύεται η ίδια μας η ζωή, το μέλλον αυτού του τόπου από αυτούς που του έχουν βάλει πωλητήριο και από τα κοράκια που είναι έτοιμα να τα πάρουν όλα».
Μετά το παραβάν νέα μέτρα
Αναφερόμενος στα σχέδια της κυβέρνησης μετά τις εκλογές του Μαίου, τόνισε ότι  «μετά το παραβάν θέλουν να συνεχίσουν την δουλειά που έχουν αναλάβει. Γιατί μετά το παραβάν μας περιμένουν νέα μέτρα». Ειδικότερα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημείωσε ότι «βγαίνοντας από το παραβάν ο συνταξιούχος -αν στηρίξει Σαμαρά Βενιζέλο- τον περιμένουν νέες μειώσεις στις συντάξεις», ενώ τον εργαζόμενο «τον περιμένουν η διάλυση των τελευταίων εργασιακών δικαιωμάτων». «Αυτή είναι η κρυφή τους ατζέντα», ανέφερε.
Σχετικά με την ουκρανική κρίση, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για «αδέλφια των  νεοναζί της Ουκρανίας, που τους αγκάλιασε η γερμανική Ευρώπη, που έτρεξε ο κ. Βενιζέλος να τους συναντήσει επισήμως. Και που έτρεξε να φωτογραφηθεί με χαρά μαζί τους ο κ. Σαμαράς».
«Ας το γνωρίζει, λοιπόν, ο κάθε πολίτης που θα ψηφίσει Σαμαρά Βενιζέλο, βγαίνοντας από το παραβάν, θα πάρει περισσότερο μνημόνιο, περισσότερα μέτρα, περισσότερο Μπαλτάκο, περισσότερο Βορίδη, περισσότερο Γεωργιάδη, περισσότερο Πλεύρη», πρόσθεσε.
Για την άρνηση της πρότασης σε debate
Σχολιάζοντας την άρνηση του πρωθυπουργού να μετάσχει στην τηλεμαχία που πρότεινε ο ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλ. Τσίπρας αναρωτήθηκε με νόημα «μας παρέπεμψε στον κ. Γιούνκερ, γιατί αλήθεια;». «Γιατί μπροστά στα μάτια των πολιτών και χωρίς τη προστασία των γραπτών μονολόγων, θα φανεί η ένδεια των επιχειρημάτων του Και όλοι θα καταλάβουν πόσο ακατάλληλος να μας κυβερνά είναι ο καταλληλότερος της τρόικας και της διαπλοκής.  Γιατί εκεί δεν θα έχει την προστασία των δημοσιογράφων της διαπλοκής.Εκεί δεν θα μπορέσει να κρύψει την γύμνια των θέσεών του και την πραγματικότητα της βαρβαρότητας που δημιούργησε», συμπλήρωσε.
Ο Σαμαράς κρύβεται πίσω από τον Βενιζέλο
Συνεχίζοντας την ομιλία του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, υπογράμμισε ότι ο πρωθυπουργός «Κρύβεται και αφήνει τον κυβερνητικό του εκπρόσωπο, την βασική του συνιστώσα, τον κ. Βενιζέλο να πρωτοστατεί σε ύβρεις, συκοφαντίες και χυδαιότητα.Τον άνθρωπο που ταυτίζει την πολιτική του επιβίωση με την χώρα».
Η κοινωνική πραγματικότητα βάζει τα διλήμματα
Απευθυνόμενος στους πολίτες, αναφέρθηκε στα διλήμματα, που όπως είπε, τα βάζει η κοινωνική πραγματικότητα και «η ίδια η ζωή που ρημάξανε: «Ή με τον ΣΥΡΙΖΑ ή μνημόνια για 40 χρόνια. Ή με τον ΣΥΡΙΖΑ ή με την Μέρκελ και το πολιτικό της προσωπικό. Ή με την πραγματική Ευρώπη ή με την πραγματική Ευρώπη.Ή με την παραγωγική ανασυγκρότηση ή με την λιτότητα και την ύφεση».
Μικρή ΔΕΗ δεν θα υπάρξει
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε και στο σχέδιο για την μικρή ΔΕΗ, λέγοντας: «Ας το γνωρίζουν, σταματά στα τέλη Μαΐου. Μικρή ΔΕΗ δεν θα υπάρξει. 25 Μαΐου θα υπάρχει μόνο μικρή ΝΔ και μικρό ΠΑΣΟΚ». «Η δική μας θέση είναι κατηγορηματικά υπέρ της διατήρησης του Δημόσιου χαρακτήρα της ΔΕΗ. Οποιαδήποτε άλλη επιλογή θεωρούμε ότι αποτελεί έγκλημα κατά της Δυτικής Μακεδονίας, έγκλημα κατά της εθνικής οικονομίας», πρόσθεσε.
Επίσης, αναφέρθηκε αναλυτικά  στο συνολικό σχέδιο ΣΥΡΙΖΑ για την αντιμετώπιση της ενεργειακής φτώχειας και του ενεργειακού αποκλεισμού.
Κλείνοντας την ομιλία του υπογράμμισε ότι «έχουμε και τα πρόσωπα και το πρόγραμμα. Θα τα αλλάξουμε όλα στην Ελλάδα. Θα  φτιάξουμε από την αρχή αυτόν τον τόπο. Θα αλλάξουμε τους συσχετισμούς και στην Ευρώπη. Προς όφελος του κόσμου της εργασίας. Προς όφελος των μεσαίων και χαμηλών κοινωνικών στρωμάτων. Προς όφελος των νέων, των ανέργων και των συνταξιούχων. Αυτό είναι το δικό μας χρέος. Αυτό είναι το μόνο χρέος που εμείς αναγνωρίζουμε. Αυτό το χρέος θα ξεπληρώσουμε εμείς».
tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: