Δευτέρα 5 Μαΐου 2014

«Ακόμα και αν πεθάνουμε, τα παιδιά μας θα διεκδικήσουν τις γερμανικές αποζημιώσεις»

"Έχουν το ηθικό χρέος να μας αποδώσουν στο έπακρο τις οφειλές. Ακόμα και αν πεθάνουμε εμείς μια σειρά νέων ανθρώπων θα αναλάβει τη σκυτάλη μαζί με τα παιδιά τους και τα εγγόνια. Θα διεκδικήσουμε μέχρι και το τελευταίο μάρκο".
Αυτό υπογράμμισε ο γραμματέας του Συντονιστικού του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας στην Ελλάδα, Στέφανος Ληναίος, στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου Γυμνασίου Αγίας Παρασκευής το απόγευμα της Τετάρτης 30 Απριλίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου με σκοπό την ενημέρωση για τις οφειλές της Γερμανίας στην Ελλάδα.

rsz ekd1
Ο κ. Ληναίος συνέχισε τονίζοντας πως η Γερμανία αποτελεί το κερασάκι στην τούρτα των G8 για να υπερτονίσει πως τα χρήματα δεν μας τα οφείλει η Γερμανία αλλά η παγκόσμια οικονομία "για αυτό και δυσκολευόμαστε να τα λάβουμε"
rsz ekd2
Ο ιστορικός, ερευνητής και μέλος του προεδρείου της Πανελλήνιας Ένωσης Δικηγόρων για τις γερμανικές αποζημιώσεις, Σαράντος Θεοδωρόπουλος, αναφέρθηκε αναλυτικά στις επιχειρήσεις λεηλασίας του ελληνικού πλούτου από τους Γερμανούς. Αλλά και στα ολοκαυτώματα και τη συμβολή της εθνικής αντίστασης στην πτώση τελικά των Γερμανών. "Έχουμε τα στοιχεία που αποδεικνύουν πως ούτε ψεκασμένοι είμαστε ούτε συνωμοσιολόγοι" κατέληξε.
rsz ekd3
"70 χρόνια μετά τη γερμανική κατοχή και την εκτέλεση κομμουνιστών στην Καισαριανή η Ελλάδα αντιστέκεται επιμένει και συζητάει σε πείσμα του Ελληνικού κράτους που επί 70 χρόνια προσπαθεί να μας κάνει να ξεχάσουμε την ιστορία μας και να πάμε σε συμφιλιωτικές κουβέντες" τόνισε και ο οδοντίατρος - ιστορικός ερευνητής και μέλος του Συμβουλίου Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα, Αριστομένης Συγγελάκης.
rsz ekd5

Ο κ. Συγγελάκης υπογράμμισε πως θέλουν ουσιαστικά να μας τιμωρήσουν επειδή αντισταθήκαμε και συμβάλαμε τα μέγιστα στην απελευθέρωση της Ευρώπης από τον ναζιστικό ζυγό. "Για αυτό και μας έχουν βάλει τη θηλιά του μνημονίου και θέλουν να μας σταυρώσουν με τα καρφιά του νέου μνημονίου και γερμανικές εταιρίες να πάρουν ότι άφησε ο Χίτλερ" δήλωσε.
rsz ekd6
Στο πέρας της εκδήλωσης οι τρεις ομιλητές δώρισαν στο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων την έκθεση Δοξιάδη στην οποία και έχουν καταγραφεί αναλυτικά οι γερμανικές οφειλές. Αλλά και ένα χάρτη του 1945 στον οποίο έχουν αποτυπωθεί τα γερμανικά ολοκαυτώματα σε όλη την Ελλάδα.
toxwni

Δεν υπάρχουν σχόλια: