Παρασκευή, 17 Οκτωβρίου 2014

Πούτιν: Απαράδεκτη η παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κύπρου

B.Π Στην Κυπριακή ΑΟΖ οι τουρκικές φρεγάτες κάνουν βόλτες, στην Ουκρανία βομβαρδίζονται ελληνικά χωριά και στην διπλανή μας Σερβία Αλβανοί Κυβερνητικοί αξιωματούχοι πετάνε αεροπλανάκια με την εθνικιστική σημαία της «μεγάλης Αλβανίας».... !!
Μετά από όλα αυτά αναρωτιέστε ακόμη αν υπάρχει ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ;;;

«Απαράδεκτη» χαρακτήρισε ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, «την όποια παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας», σε συνομιλία που είχε με τον Κύπριο πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη, όπως αναφέρει σε γραπτή δήλωση ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης.
Ο κ. Πούτιν επαναβεβαίωσε τη ρωσική θέση αρχής τόσο σε ό,τι αφορά τη λύση του Κυπριακού όσο και για το αναφαίρετο δικαίωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας να αξιοποιεί και να εκμεταλλεύεται τους φυσικούς πόρους εντός της ΑΟΖ της.

Οι δύο ηγέτες, καταλήγει η δήλωση, συμφώνησαν να βρίσκονται σε συνεχή διάλογο και, αναλόγως των εξελίξεων, να διευθετηθούν επισκέψεις εκατέρωθεν.

Η συζήτηση των δύο ηγετών, προστίθεται στη δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, αφορούσε σε όλο φάσμα των διμερών σχέσεων Κύπρου-Ρωσίας, τις σχέσεις Ε.Ε. - Ρωσίας, καθώς, επίσης, και την παρούσα φάση του Κυπριακού με επίκεντρο τις τελευταίες εξελίξεις, όπως αυτές διαμορφώθηκαν με αφορμή την τουρκική οδηγία προς ναυτιλομένους, για τουρκικές σεισμολογικές έρευνες για τον εντοπισμό υδρογονανθράκων στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Στη δήλωση σημειώνεται, επίσης, ότι οι δύο πρόεδροι είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν «επί μακρόν σε μια φιλικότατη και εγκάρδια ατμόσφαιρα» κατά τη διάρκεια του δείπνου, που παρέθεσε βράδυ της Πέμπτης ο πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας προς τους αρχηγούς κρατών που συμμετέχουν στη Σύνοδο Κορυφής Ασίας-Ευρώπης, στο Μιλάνο.
Ως εκ τούτου η συνάντηση Πούτιν-Αναστασιάδη που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί σήμερα Παρασκευή δεν θα γίνει.
koutipandoras.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: