Παρασκευή, 17 Οκτωβρίου 2014

Bloomberg: Το 85% των οικονομολόγων εναντίον του Σαμαρά

...είναι γνωστό, πως το 85% των οικονομολόγων παγκοσμίως είναι κρυφο-ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ...
Ποιος ευθύνεται για την αλματώδη άνοδο των αποδόσεων των ελληνικών ομολόγων τις τελευταίες ημέρες; Ο Άδωνις Γεωργιάδης τα ρίχνει στον ΣΥΡΙΖΑ, όμως οι ειδικοί (και εννοούμε οι ειδικοί στην οικονομία, όχι στα βιβλία με αμφιλεγόμενο περιεχόμενο) έχουν άλλη άποψη, και μάλλον άποψη μεγαλύτερης βαρύτητας.
Σύμφωνα με έρευνα που διενήργησε το πρακτορείο Bloomberg σε οικονομολόγους, το 85% αυτών εκτίμησε πως η πρόταση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά για πρόωρη έξοδο από τα μνημόνια δεν είχε νόημα με οικονομικούς όρους, εν μέρει λόγω και της επιμονής του Μάριο Ντράγκι ότι οι χώρες που αξιολογούνται ως junk πρέπει να παραμείνουν υπό καθεστώς ενός προγράμματος επιτήρησης, αν θέλουν να επωφεληθούν από τα νέα ευνοϊκά μέτρα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

«Η κυβέρνηση είναι ως ένα βαθμό απελπισμένη και θέλει να αφήσει το «γκάζι» των μεταρρυθμίσεων και να χαλαρώσει λίγο, επιχειρώντας να αυξήσει τη δημοτικότητά της», αναφέρει ο οικονομολόγος Τζέιμς Νίξον.
Κι ενώ το 73% των οικονομολόγων στην έρευνα του Bloomberg εκτιμά πως η Ελλάδα δε θα χρειαστεί τρίτο πακέτο διάσωσης, όταν το ποσοστό αυτό τον Ιούλιο ήταν μόλις 40%, οι μισοί εξ αυτών υποστηρίζουν πως η χώρα μας δεν μπορεί να καλύψει τις χρηματοδοτικές της ανάγκες από τις αγορές χωρίς τη βοήθεια του ΔΝΤ. Μάλιστα, ο Νίξον σχολιάζει ότι οι αγορές θα «τραβηχτούν» αν η Ελλάδα μείνει πίσω στις μεταρρυθμίσεις, και ταυτόχρονα αποδεσμεύσει το ΔΝΤ.
koutipandoras

Δεν υπάρχουν σχόλια: