Δευτέρα 31 Μαΐου 2010

Αιματηρή επίθεση!!!!

Αιματηρή επίθεση από την θάλασσα καθώς και από ελικόπτερα δέχτηκαν τα έξι πλοία του «Στόλου της Ελευθερίας», ενώ έπλεαν στα διεθνή ύδατα 65 μίλια μακριά από το Ισραήλ. Σύμφωνα με όσα έχει διαρρεύσει το Ισραήλ οι νεκροί ξεπερνούν τους 10 κι ενδέχεται να έχουν φτάσει τους 19, ενώ περισσότεροι από 60 επιβαίνοντες στα πλοία του «Στόλου της Ελευθερίας» έχουν τραυματιστεί. Δεν υπάρχουν πληροφορίες για την ταυτότητα των θυμάτων, ωστόσο το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων επικαλούμενο τουρκικές πηγές αλλά και τους επικεφαλής επικεφαλής της τουρκικής ανθρωπιστικής οργάνωσης ΙΗΗ που συμμετείχε στην επιχείρηση, μετέδωσε ότι τα θύματα στην πλειοψηφία τους είναι Τούρκοι υπήκοοι.
Λίγο πριν την ισραηλινή επέμβαση, η απεσταλμένη του Tvxs Κατερίνα Κιτίδη είχε μεταδώσει εικόνες μετά την περικύκλωση των σκαφών από το ισραηλινό πολεμικό ναυτικό.
Το χρονικό της ισραηλινής επιχείρησης
Η επίθεση ξεκίνησε λίγο πριν τις 5 το πρωί σε 5 από τα 6 πλοία που κατέλαβαν οι Ισραηλινοί κομμάντος. Στις 04:50 υπήρξε επικοινωνία με το ελληνικό πλοίο "Ελεύθερη Μεσόγειος" μέσω δορυφορικού τηλεφώνου, με τους Έλληνες επικεφαλής της αποστολής να επιβεβαιώνουν ότι έγινε επίθεση με πραγματικά πυρά εναντίον των δύο επιβατικών πλοίων, του ελληνικού Σφενδόνη και του τουρκικού Mavi Marmara με ελικόπτερα και φουσκωτά. Τα δύο πλοία καταλήφθηκαν. Το "Ελεύθερη Μεσόγειος", αρνήθηκε να υπακούσει στις εντολές του Ισραηλινού Ναυτικού και προσπάθησε να συνεχίσει τον πλου του για τη Γάζα. Στη συνέχεια, το ελληνικό "Ελεύθερη Μεσόγειος" άλλαξε πορεία αλλά δέχθηκε και αυτό επίθεση γύρω στις 6 παρά 10. Όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα http://digitalship.shiptogaza.gr/ στις 05.30 υπήρξε επικοινωνία με το πλοίο "Ελεύθερη Μεσόγειος" μέσω δορυφορικού τηλεφώνου. Οι επιβαίνοντες είπαν ότι στα πλοία που κατελήφθησαν υπάρχουν Έλληνες υπήκοοι που έχουν συλληφθεί και κακοποιηθεί. Ο Τάκης Πολίτης ανέφερε ότι ισραηλινές τορπιλάκατοι πλεύρισαν το ελληνικό φορτηγό και στις 05.54 ανέβηκαν ισραηλινοί κομμάντος στο καράβι. Οι τελευταίες λέξεις πριν διακοπεί η σύνδεση ήταν «ανεβαίνουν στο πλοίο με γάτζους, είμαστε υπό σύλληψη».
Το τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera στην αραβόφωνη εκπομπή του μετέδωσε ότι υπάρχει ένας Έλληνας σοβαρά τραυματίας ο οποίος αρνείται να δεχτεί περίθαλψη από τις ισραηλινές αρχές και ζητάει να μεταφερθεί στην Ελλάδα, ενώ κάνει λόγο για τραυματισμό ακόμη 3 Ελλήνων. Από όσα έχουν γίνει γνωστά το Ισραήλ κάλεσε 3 νοσοκομεία να είναι σε ετοιμότητα για να δεχτούν τραυματίες.
Όπως ανέφερε σήμερα νωρίς το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό Mega ο κ. Ευάγγελος Πισσιάς, που συμμετέχει στην αποστολή και είναι μέλος της οργάνωσης Ελεύθερη Γάζα (Free Gaza), υπήρξε επίθεση από ισραηλινά πολεμικά πλοία και ελικόπτερακαι εκείνη τη στιγμή το ελληνικό πλοίο ανέμενε από την ελληνική κυβέρνηση εντολή «εάν πρέπει να παραδώσουμε ελληνικό πλοίο με ελληνική σημαία στο Ισραήλ».
Ανταποκριτής του Αλ Τζαζίρα ο οποίος βρίσκεται σε ένα από τα πλοία που κατευθύνονταν στη Γάζα, έκανε λόγο για απόβαση εκατοντάδων στρατιωτών, πριν διακοπεί η επικοινωνία με το κανάλι του.
Έκτοτε η επαφή χάθηκε με όλους τους επιβάτες που συνελήφθησαν και κρατούνται από τις ισραηλινές αρχές, ενώ όπως μεταδίσουν τα διεθνή πρακτορεία ειδήσεων η στρατιωτική επιχείρηση στο τούρκικο πλοίο Mavi Marmara βρισκόταν ακόμα σε εξέλιξη μέχρι τις 11:00, ώρα Ελλάδος . Στις εικόνες που μεταδίδουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης ακούγονται πραγματικά πυρά ενώ οι κομμάντος εμφανίζονται να χρησιμοποιούν κάποιου είδος σπρέι για να εξουδετερώσουν τους επιβάτες. 
tvxs

Δεν υπάρχουν σχόλια: