Σάββατο 29 Μαΐου 2010

ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ – ΠΑΣΟΚ.... 0 -1

Τα κατάφερε και πάλι ο κομματικός μηχανισμός και ξαναγυρίσαμε σε εποχές πριν του βασικού συνθήματος που αναπτέρωσε το έθνος στης Εθνικές εκλογές και έφερε το Κυβερνών κόμμα στην θέση του μεγάλου ποσοστού νίκης την ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ 
Ο λόγος βέβαια για τον τρόπο της επιλογής των ανθρώπων που απαρτίζουν το νέο ΔΣ του Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων. Οι τρεις κυβερνητικοί βουλευτές έκαναν κατ’ αυτούς το καθήκον  τους και συστήνοντας ο καθένας από δυο μέλη  ( ένα τακτικό και ένα αναπληρωματικό) για να στελεχωθεί το νέο ΔΣ του ΓΝΤ .
Όχι ότι μας ενοχλεί αυτήν τους η πράξη αλλά αυτό που μας ενοχλεί είναι ότι μη Αξιοκρατικά και χωρίς κανένα κριτήριο παρά μονό την γνωριμία τους με τον κάθε βουλευτή τοποθετηθήκαν άνθρωποι (όχι όλοι) που καμία σχέση δεν έχει το επαγγελματικό η και γνωστικό τους αντικείμενο με θέματα Διοίκησης μονάδων Υγείας και της Υγείας γενικά. 
Επί της ουσίας το όργανο αυτό ασκεί οικονομική διαχείριση και διαχείριση του προσωπικό του ΓΝΤ. Είναι δηλαδή ο γενικός κουμανταδόρος του νοσοκομείου.
Έχοντας λοιπών τέτοιες αρμοδιότητες ως όργανο θα μπορούσε κανείς να μας πει πως άτομα που ούτε διοικητική αλλά και ούτε οικονομική διαχείριση έχουν κάνει ποτέ στην ζωή τους και ξαναλέμε όχι όλοι θα ανταπεξέλθουν στα δύσκολα καθήκοντα του συγκεκριμένου οργάνου και θα αποφασίζουν αξιοκρατικά και δίκαια για το κάθε θέμα που θα προκύπτει.
Υπάρχει πάντα και ηθικό θέμα εκτός των καθαρά θεσμικών. Ποιο είναι αυτό; Ποσό αμερόληπτος  μπορεί να είναι κάποιος όταν στην θέση αυτή τοποθετήθηκε με έναν τέτοιο τρόπο;
Τα συμπεράσματα ας τα βγάλει ο καθένας μόνος του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: