Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

Δύο εβδομάδες στάσεις

ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ «ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ» ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΟΙ ΤΗΣ ΕΘΕΛ, ΑΠΟΥΣΙΑ ΠΑΣΚΕ * ΕΚΛΕΓΟΥΝ ΝΕΟ ΠΡΟΕΔΡΟ
Δεν σταματούν τις κινητοποιήσεις τους οι οδηγοί της ΕΘΕΛ, ανακοινώνοντας μάλιστα πρόγραμμα στάσεων εργασίας δεκαπενθήμερου.
Σε μια γενική συνέλευση που μύριζε... μπαρούτι, οι εργαζόμενοι αποφάσισαν ότι δεν θα αφήσουν δυόμισι μήνες απεργιών να πάνε χαμένοι, στέλνοντας σαφές μήνυμα στο υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.
Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι οι συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ δεν πήγαν στη χθεσινή γενική συνέλευση, ενώ δεν έκανε την εμφάνισή του ούτε ο αντικαταστάτης του Ν. Κουλουμπαρίτση στην εκτελεστική γραμματεία της παράταξης, Μ. Λιαγούρης. Κάποιοι εργαζόμενοι που παραβρέθηκαν έκαναν λόγο για «φυγομαχία», ενώ άλλοι έλεγαν ότι η απουσία ήταν σκόπιμη, ώστε η ΠΑΣΚΕ να επικαλεστεί «μη απαρτία» και να προσπαθήσει να ακυρώσει τις αποφάσεις της συνέλευσης.
Σήμερα θα συνεδριάσει το διοικητικό συμβούλιο του συνδικάτου εργαζομένων στον ΟΑΣΑ για να εκλέξει νέο πρόεδρο, αφού ο Ν. Κουλουμπαρίτσης παραιτήθηκε από τη θέση αυτή μετά την καθαίρεσή του από την ΠΑΣΚΕ συγκοινωνιών. Δικαίωμα ψήφου έχουν 17 συνδικαλιστές, 7 από τους οποίους πρόσκεινται στο ΠΑΣΟΚ (5 της ΠΑΣΚΕ και 2 της Πανεργατικής), 5 στη ΔΑΚΕ, 2 στο ΚΚΕ, 2 στη Χρυσή Αυγή και ένας ανεξάρτητος.
Σύμφωνα με πηγές του σωματείου,...
πολλοί είναι αυτοί που σκοπεύουν να προτείνουν εκ νέου τον τέως πρόεδρο ως υποψήφιο, κάτι που όμως ο ίδιος δεν επιθυμεί. «Δεν θα είμαι υποψήφιος. Ενας πρόεδρος, για να είναι ισχυρός και για να μπορέσει να πάρει πάνω του τους δίκαιους αγώνες των εργαζομένων, πρέπει να έχει τον έλεγχο. Εμένα μου πήραν τον έλεγχο μέσω του αποκεφαλισμού μου», είπε στην «Ε».
Νέες κινητοποιήσεις αναμένεται να αποφασίσουν και οι εργαζόμενοι στον ΗΛΠΑΠ (τρόλεϊ), ενώ τα σωματεία των μέσων σταθερής τροχιάς φαίνεται ότι δεν προτίθενται να συνεχίσουν.
Εν τω μεταξύ, φουντώνει η κίνηση «Δεν πληρώνω» στα ΜΜΜ με τις επιτροπές της Αθήνας να καλούν τους επιβάτες να μην επικυρώσουν τα εισιτήριά τους σήμερα από τις 6.30 έως τις 9.30 το πρωί. Το απόγευμα δε, διοργανώνεται μεγάλη συγκέντρωση στο Σύνταγμα από τα κινήματα «Δεν πληρώνω», την Επιτροπή Αγώνα Κερατέας και την Επιτροπή Γραμματικού κατά των ΧΥΤΑ.
enet 

Δεν υπάρχουν σχόλια: