Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

Τα Wikileaks ...και το ΒΑΘΥ ΠΑΣΟΚ

Η νέα κυβέρνηση....Πιέσεις από το βαθύ ΠΑΣΟΚ
Επτά μόλις εβδομάδες μετά την ανάληψη των καθηκόντων της κυβέρνησης Παπανδρέου ο Αμερικανός πρέσβης Ντάνιελ Σπέκχαρντ στέλνει στην Ουάσιγκτον, το Βερολίνο, τη Μόσχα, το Βελιγράδι και το Ελσίνκι τη δική του πολιτική ανάλυση για τη νέα κυβέρνηση και τους υπουργούς της. Η αμερικανική πρεσβεία, εξηγεί ο Σπέκχαρντ, έχει ήδη αντιμετωπίσει προβλήματα με τις κρατικές υπηρεσίες, καθώς είναι εμφανής η καθυστέρηση και το κενό στη μετάβαση της εξουσίας. «Θα πάρει χρόνο μέχρι το κυβερνητικό σώμα να συνηθίσει τους νέους ρόλους και το κοινό να δει τα σημάδια αλλαγής που υποσχέθηκε ο Παπανδρέου. Εκτός από διοικητικά προβλήματα υπάρχουν και εντάσεις μεταξύ δύο στρατοπέδων στην κυβέρνηση που δεν έχουν ακόμη λύσει τις πολιτικές τους διαφορές: των παλιών “λιονταριών” του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος, πολλοί από τους οποίους είναι παρακαταθήκη των κυβερνήσεων του πατέρα Παπανδρέου, και των νέων αξιωματούχων που υστερούν σε πολιτικές επαφές αλλά φαίνεται να απολαμβάνουν την εύνοια του πρωθυπουργού».
Ο πρέσβης παρατηρεί ότι τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης, λίγες εβδομάδες έπειτα από μία μεγάλη εκλογική νίκη, απολαμβάνουν έναν «εύκολο περίπατο» καταγράφοντας ιστορίες κυβερνητικής αναντιστοιχίας μεταξύ υποσχέσεων και τελικών κυβερνητικών αποφάσεων. Σύμφωνα με τη Βασιλίσσης Σοφίας, το πρωθυπουργικό γραφείο είναι «πνιγμένο» με όλα αυτά και πρόσωπα όπως «ο καθηγητής Παμπούκης, που επιφορτίζεται με την επίλυση διαφορών μεταξύ υπουργείων καταλήγουν όλο και λιγότερο δημοφιλή στο υπουργικό συμβούλιο».
Ενα μεγάλο μέρος των δυσκολιών που διαπιστώνει ο Σπέκχαρντ αποδίδονται στη διαφθορά, αλλά και στο «ανακάτεμα» του παλιού με το νέο ΠΑΣΟΚ. «Ο Παπανδρέου διόρισε στην κυβέρνησή του σε ίσους σχεδόν αριθμούς βετεράνους και πρωτοεμφανιζόμενους. Αυτές οι δύο ομάδες», συνεχίζει ο πρέσβης, «συνυπάρχουν άβολα στα ίδια υπουργεία».
Στο υπουργείο Αμυνας υπάρχει ο παραδοσιακός αντίπαλος του Παπανδρέου Ευ. Βενιζέλος, με τον έμπιστο του Παπανδρέου, Μπεγλίτη. Ο νέος «έμπιστος» του Παπανδρέου, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, έχει «κλέψει την παράσταση από την άλλοτε κύρια οικονομική σύμβουλο του Παπανδρέου και βετεράνο υπουργό, Λούκα Κατσέλη. «Οι πιέσεις από το βαθύ ΠΑΣΟΚ - ιστορικά βασισμένο στον νεποτισμό και την εκλογική πελατεία έρχονται σε ευθεία αντίθεση με τις εξαγγελίες του Παπανδρέου για ανοιχτή διακυβέρνηση». Ο πρέσβης πιστεύει πως η ικανοποίηση όλων των πλευρών θα είναι μία «δύσκολη επίδειξη ισορροπίας» και σημειώνει ότι το πραγματικό ερώτημα είναι «αν οι μεταρρυθμίσεις που θέλει να κάνει ο Παπανδρέου στο εσωτερικό θα ξεπεράσουν τις αντιδράσεις των παραδοσιακών κέντρων εξουσίας - συμπεριλαμβανομένου και το ίδιου του του κόμματος».
kathimerini
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ...Έντονη ήταν τελικά η αγωνία των Αμερικανών για την αποψίλωση των “λιονταριών” (όπως αναφέρουν) προκειμένου μην τυχόν και επιστρέψει ξανά το ΠΑΣΟΚ στην "πολιτική σκέψη" του ιδρυτή του, στον δρόμο του Σοσιαλισμού, των αρχών και αξίων που το γέννησαν!!..αλλά μιας και αναφέρονται (και όχι μονό αυτοί φυσικά) συχνά πυκνά σε μια έκφραση “υποτιμητικη” κατ αυτούς για ΒΑΘΥ ΠΑΣΟΚ τους λέμε ότι αυτό που ονομάζουν αυτοί ΒΑΘΥ εμείς το ονομάζουμε ΓΝΗΣΙΟ !!!
Για εμάς το ΠΑΣΟΚ αυτό είναι οι χιλιάδες πραγματικοί Δημοκράτες του Κινήματος και αγνοί Αγωνιστές που έδωσαν και την ψυχή τους στο Κίνημα, που σε κάθε κάλεσμα αγώνα είναι οι πρώτοι που ρίχνονται στη μάχη, πάντα ανιδιοτελείς, ρομαντικοί και Ιδεολόγοι, αρνούμενοι να συμβιβαστούν με τίποτε λιγότερο η περσοτερο πάρα μόνο σ αυτό πιστεύουν και οραματίζονται!!!..
Και τι είναι αυτό?..το αυτονόητο για μια ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ!!! ...Δίκαιο κράτος με σταθερές Αξίες τις Αρχές για κοινωνική Δικαιοσύνη, Λαϊκή κυριαρχία σε μια κοινωνία Αλληλεγγύης και σεβασμού των αδυνάτων κοινωνικά ομάδων!!!..υπερασπιζόμενο πάντα κοινωνικές και εργασιακές κατακτήσεις ...όπως επίσης... και μια Ελλάδα περήφανη και Ανεξάρτητη με τη δική της ξεχωριστή φωνή στη Ευρώπη και στον κόσμο!!!...είναι γιαυτό που αγωνίστηκε και οραματίστηκε για την χώρα ο πρόεδρος και ιδρυτής Α.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ!!!
Και τέλος....εδώ και πολλά χρόνια είναι αυτοί!!!..που πλέον είναι στην γωνία πικραμένοι και απογοητευμένοι παρακολουθώντας (από την μετά-Παπανδρέου εποχή) το Κίνημα να διολισθαίνει σε έναν κατήφορο δίχως τέλος ...βλέποντας το όνειρο να ξεφτίζει, να φθείρεται και να πεθαίνει από κάθε είδους ευκαιριακούς απολιτικ αλεξιπτωτιστές, συμβούλους, μάνατζερς και αβανταδόρους της πολιτικής που έχουν παρεισφρήσει στο Κίνημα μεταλασσοντας το από ένα ζωντανό και δυναμικό κομμάτι της κοινωνίας...σε ένα αναχρονιστικό θατσερικου τύπου κόμμα με νεοφιλελεύθερες αντιλήψεις και πρακτικές!!!...

Δεν υπάρχουν σχόλια: