Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

Κουρουμπλής-Παπασπύρου-Σακελλάρης στον Αγιόκαμπο.


Η κεντρική πολιτική εκδήλωση του 7 πολιτικό summer camp νέων σοσιαλιστών πραγματοποιήθηκε απόψε στο Αγιόκαμπο Λάρισας με κεντρικους ομιλητές τον ανεξάρτητο Βουλευτή Π. Κουρουμπλη τον πρόεδρο της ΑΔΕΔΥ Σπ. Παπασπύρο και το μέλος του ΠΣ του ΠΑΣΟΚ Δημήτρη Σακελλάρη.
Μετά τις αρχικές τοποθετήσεις των ομιλητών ακλούθησε ζωντανός διάλογος από τους παριστάμενους και ανάπτυξη θέσεων με πολλαπλές αφετηρίες. Αναπτύχτηκαν θέσεις των αγανακτισμένων και  ενος διαδεδομένου αντικοινοβουλευτισμού αλλά και ευρωσκεπτικισμού.
Τονίστηκε η πλήρη σύγκρουση του σοσιαλισμού με την εφαρμοζόμενη πολιτική και την υφισταμένη ευρωζώνη, ενώ δεν έλειψαν και οι φωνές υποστήριξης του έργου της κυβέρνησης. Ταυτόχρονα οι παριστάμενοι έθεσαν ερωτήματα στους ομιλητές τόσο για τον ρόλο του Συνδικαλιστικού κινήματος τώρα και στο παρελθόν, όσο και για την μην ψήφιση του μεσοπρόθεσμου από τον κ Κουρουμπλή.
Ο κ Παπασπύρος εξήγησε ότι τις τελευταίες δεκαετίες υπήρξε πολιτική επιλογή να μιλάμε για συνδικαλισμό κορφής και να αγνοούμε του καθημερινούς αγώνες των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς. Ταυτόχρονα απαντώντας σε κριτική για τα πεπραγμένα των συνδικαλιστών  τα προηγούμενα χρόνια υπερτόνισε ότι συνδικαλιστής δεν είναι ταγός της κοινωνίας ούτε χαράζει πολιτική, αλλά ηγέτης μιας συντεχνίας και ο ρόλος του είναι να υπερασπίζεται τα συμφέροντα της.
Ο κ Κουρουμπλής κλήθηκε τοποθετηθεί στο ενδεχόμενο χρεοκοπίας αν απορρίπτονταν και από άλλους βουλευτές το μεσοπρόθεσμο. Στην απάντηση του απορρίπτοντας το δίλημμα μεσοπρόθεσμο ή χρεωκοπία ξεκαθάρισε ότι η χώρα δεν θα χρεοκοπούσε λόγο μια πιθανής πολιτικής κρίσης καθώς κάτι αντίστοιχο έγινε και στην Πορτογαλία. Προτίμησε να κάνει αυτό που το έλεγε η συνείδηση του ότι είναι καλό για την χώρα. «Όλος αυτός ο κόσμος ήθελε ένα ‘όχι’ αξιοπρέπειας. Προσπαθώ να διαβάσω τις αντιδράσεις του κόσμου και διαπιστώνω την ανάγκη να βρεθεί κάποιος πολιτικός που θα πει όχι». «Η ψυχολογική φόρτιση ήταν αφόρητη, αλλά δεν μετάνιωσα» είπε χαρακτηριστικά.
Τέλος αναφέρθηκε στην αναποτελεσματικότητα της κυβέρνησης σε διαφορους τομείς και στο θέμα της φοροδιαφυγής.
papaioannou.wordpress.

Δεν υπάρχουν σχόλια: