Κυριακή 1 Απριλίου 2012

Εργαζόμενοι των 140 ευρώ!!!

Με μισθούς που θα ...ζήλευε και ο Πόουλ Τόμσεν, δηλαδή μικρότερους και από αυτούς που ισχύουν στη Βουλγαρία, είναι αναγκασμένοι να δουλεύουν πλέον πολλοί εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα, καθώς οι εργοδότες εκμεταλλεύονται τις μνημονιακές ρυθμίσεις του υπουργείου Εργασίας, ρίχνουν στα ...τάρταρα τις αμοιβές μέσω εκβιαστικών ατομικών συμβάσεων εργασίας ή κάνοντας χρήση της εκ περιτροπής εργασίας. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε αρκετές περιπτώσεις οι εργαζόμενοι αμείβονται με 200 ευρώ, ενώ η αμοιβή πέφτει ακόμα και στα 140 ευρώ τον μήνα!

Δύο ώρες την ημέρα ή 8 ώρες μία ημέρα της εβδομάδας!!

Για έκτη συνεχόμενη ημέρα συνεχίζουν την απεργία τους οι εργαζόμενοι
Στην εταιρεία, Phone Marketing, που βρίσκεται στη Νέα Ιωνία, και δραστηριοποιείται «στον τομέα παροχής ολοκληρωμένων Τεχνολογιών Επικοινωνίας και Πληροφορίας», οι εργαζόμενοι συνεχίζουν για έκτη συνεχόμενη ημέρα την απεργία τους.
Η εταιρεία εδώ και 17 μήνες καθυστερούσε την πληρωμή των εργαζομένων, δίνοντάς τους κάποια χρήματα έναντι για να τους «ηρεμήσει». Τη Δευτέρα 19 Μαρτίου, με μια κίνηση που άφησε άφωνους τους εργαζόμενους, η διοίκηση της εταιρείας προχώρησε στην καταβολή των δεδουλευμένων εξοφλώντας μέχρι και τον Φλεβάρη. Όμως το «ξάφνιασμα» των εργαζομένων ήταν παροδικό, γιατί αμέσως μετά άκουσαν την πρόταση της διοίκησης για τον νέο τρόπο εργασίας. Τους προτάθηκε να εργάζονται από εδώ και πέρα είτε 2 ώρες την ημέρα είτε 8 ώρες αλλά μία ημέρα την εβδομάδα, δικής τους επιλογής. Και  η αποζημίωση  που αντιστοιχεί σε κάθε εργαζόμενο φτάνει το ιλιγγιώδες ποσό των 140 έως 160 ευρώ τον μήνα, ανάλογα με τα χρόνια δουλειάς. Αυτό επίσης σημαίνει 4 ένσημα τον μήνα για κάθε εργαζόμενο, οι οποίοι δεν θα έχουν κανένα δικαίωμα για υγειονομική ασφάλιση, αφού με το καθεστώς αυτό δεν μπορούν να ανανεώσουν ούτε τα βιβλιάρια του ΙΚΑ.
Με ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους, να μην κάνουν πίσω από τα αυτονόητα, να δουλεύουν δηλαδή με αξιοπρεπείς μισθούς ώστε να μπορούν να συντηρούνται οι ίδιοι και οι οικογένειές τους.

Εργασία για 200 ευρώ τον μήνα!!

Με αντίστοχες μειώσεις μισθών βρίσκονται οι 60 συμβασιούχοι που δουλεύουν στο τηλεφωνικό κέντρο του ΟΤΕ στην Πάτρα, οι οποίοι συνεχίζουν τις απεργιακές τους κινητοπιοιήσεις και προχθές απέκλεισαν συμβολικά το μέγαρο του Οργανισμού στην Πάτρα. Από τους 500 εργαζομένους που είχε η συγκεκριμένη υπηρεσία, μέσα σε 2 χρόνια, έχουν απομείνει 60 που πληρώνονται με ιλιγγιώδες ποσό των 470 ευρώ τον μήνα. Όμως από ό,τι φαίνεται η διοίκηση του ΟΤΕ θεωρεί πως παίρνουν πολλά. Όπως τονίζει η πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στα τηλεφωνικά κέντρα κ. Κορφιάτη, όλα αυτά εμπίπτουν σε σχεδιασμένη κίνηση της διοίκησης, ώστε να αναγκαστούν οι εργαζόμενοι να συμφωνήσουν σε μισθούς πείνας. Έτσι η διοίκηση άρχισε σταδιακά να μειώνει τις συμβάσεις διάρκειας ενός έτους σε τρίμηνες αρχικά, και αργότερα δίμηνες και μηνιαίες. Σκοπός είναι να προσλάβει κόσμο να εργαστεί με 200 ευρώ, να κάνει δηλαδή την εξαθλίωση των πολιτών, πλεονέκτημά της για να μην πληρώνει. «Το ζήτημα είναι πώς θα απαντήσει ο κόσμος και τι αντανακλαστικά θα δείξει απέναντι στις αυθαιρεσίες των εργοδοτών. Η αλληλεγγύη των εργαζομένων είναι προϋπόθεση, ώστε κανένας εργαζόμενος να μην μείνει μόνος του», δηλώνει η κ. Κορφιάτη.
avgi.

Δεν υπάρχουν σχόλια: