Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

Το δεκανίκι της κυβέρνησης έχει όνομα και λέγεται Χρυσή Αυγή

Όσα δεν μπόρεσε για λόγους... πολιτικής ορθότητας να πει στο διάγγελμά του ο Σίμος Κεδίκογλου, το είπε η Χρυσή Αυγή στην ανακοίνωσή της.
"Στους κρατικοδίαιτους υβριστές μας, που τα οικονομούσαν χοντρά από την κρατική τηλεόραση, δεν χρωστάμε απολύτως τίποτα", ξεκινά η ανακοίνωση. Στη συνέχεια με μαεστρία εξηγεί πως ναι μεν η ΕΡΤ "ανήκει στον ελληνικό λαό", ωστόσο η δημόσια τηλεόραση δεν "έπαιζε αρκετά" τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής, τη στιγμή που ο μέσος Έλληνας πλήρωνε ΔΕΗ για να "σιτίζονται τα κομματόσκυλα". Ό,τι, δηλαδή, είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αλλά λιγότερο συγκαλυμμένα.
Συνεχίζει ακάθεκτη η Χρυσή Αυγή, θιγμένη που η ΕΡΤ τους αποκάλεσε νεοναζί, και λέει πως ανάμεσα στα τόσα κοπρόσκυλα (ο κύριος Πάγκαλος θα ήταν υπερήφανος) υπήρχαν και τίμιοι μεροκαματιάρηδες κι αυτοί δεν πρέπει να απολυθούν. Ίσως θα έπρεπε να πάνε στη ΝΕΡΙΤ;Θολώνει, όμως, τα νερά στη συνέχεια καθώς φωνάζει για περικοπές των βουλευτικών μισθών, αλλάζει συζήτηση κι η δουλειά που ήθελε να κάνει έχει πετύχει: τώρα πια ο μεγάλος εχθρός δεν είναι η κυβέρνηση που με χουντικές μεθόδους κλείνει τη δημόσια τηλεόραση, αλλά οι "κρατικοδίαιτοι της ΕΡΤ", που και ν'απολυθούν, σύμφωνα με τη Χρυσή Αυγή, μάλλον τους αξίζει.

Ρεβανσισμός, σκληρή γλώσσα, λαϊκισμός και η Χρυσή Αυγή στέλνει την μπάλα στην εξέδρα, ενώ ταυτόχρονα παρουσιάζει το προσωπικό της δράμα που τόσο καιρό τη... φίμωνε η ΕΡΤ! Πετυχαίνει μ' ένα σμπάρο δύο τρυγόνια: Από τη μία δικαιολογεί έμμεσα (αλλά αποτελεσματικά) την κυβέρνηση για την ΕΡΤ, από την άλλη ενισχύει το προφίλ του αδικημένου που στο τέλος κάτι συμβαίνει, παίρνει την εκδίκησή του και την πληρώνουν "τα λαμόγια".

left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: