Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014

Ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή θα ζητήσει η κυβέρνηση

Ψήφο εμπιστοσύνης θα ζητήσει η κυβέρνηση από τη Βουλή με την ένταξη της νέας Συνόδου της Ολομέλειας, τη Δευτέρα, όπως αποφασίστηκε στη συνάντηση Σαμαρά - Βενιζέλου στο Μέγαρο Μαξίμου.
Σύμφωνα με δήλωση της κυβερνητικής εκπροσώπου Σοφίας Βούλτεψη:
«1. Η διαδικασία εκλογής του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας θα κινηθεί όπως προβλέπεται από το Σύνταγμα και την συνταγματική πρακτική ένα μήνα πριν την λήξη της θητείας του απερχομένου Προέδρου, δηλαδή τον Φεβρουάριο του 2015 και
2. Μετά την έναρξη της νέας Συνόδου της Βουλής η κυβέρνηση θα ζητήσει αμέσως την επιβεβαίωση της εμπιστοσύνης της Βουλής προς αυτήν σύμφωνα με το άρθρο 84 του Συντάγματος».
Θ. Δρίτσας: "Ο πολιτικός χρόνος της κυβέρνησης έχει τελειώσει"
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Θοδωρής Δρίτσας, σχολιάζοντας στο Κόκκινο την ψήφο εμπιστοσύνης ως προσπάθεια της κυβέρνησης να παρατείνει την παραμονή της στην εξουσία, έκανε λόγο για προσπάθεια τακτικής και ελιγμού από την μεριά της κυβέρνησης, ώστε να μπορέσει να αγοράσει περισσότερο χρόνο για να ανασχέσει τις φυγόκεντρες τάσεις που υπάρχουν στους κόλπους των ψηφοφόρων της συγκυβέρνησης.

Όπως τόνισε στο Κόκκινο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, μοιραία αυτές οι προσπάθειες της κυβέρνησης προσκρούουν στην πραγματικότητα και στην κοινωνική εξαθλίωση που αργά η γρήγορα θα ρίξουν την κυβέρνηση.
left.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: