Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014

Βαρουφάκης: Έσκασαν οι φούσκες του success story (Video)

Οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών αποδεικνύουν ότι οι φούσκες του success story, που έστησαν το Βερολίνο, η ΕΚΤ και η ελληνική κυβέρνηση έσκασαν πολύ νωρίτερα από όσο θα ήθελαν κάποιοι να συμβεί, είπε ο καθηγητής Γιάννης Βαρουφάκης.
«Αυτό που συνέβη τώρα είναι ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και η Γερμανία, μαζί με την ελληνική συγκυβέρνηση, δημιούργησαν δύο φούσκες και έσκασαν πιο νωρίς από ότι θα ήθελαν κάποιοι να συμβεί» είπε ο Γιάννης Βαρουφάκης μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1.
Ο Γιάννής Βαρουφάκης υποστήριξε ότι οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών «μόνο καλές επιπτώσεις μπορεί να έχει». «Εδώ και δύο χρόνια από τα τέλη του 2012 η Φρανκφούρτη, η ΕΚΤ και το Βερολίνο, προσπαθούν να περάσουν μία ψεύτικη εικόνα στους Γερμανούς, στους ευρωπαίους πολίτες, ότι η Ευρώπη ξεπέρασε την κρίση του ευρώ. Τι καλύτερος τρόπος να πείσουν για αυτό, το παράδειγμα ότι ακόμη και η πτωχευμένη Ελλάδα ανασάνει. Και για αυτό χρησιμοποίησαν τις δύο φούσκες. Μία για το ελληνικό χρέος και μία δεύτερη για τις μετοχές των ελληνικών τραπεζών. Οι φούσκες έσκασαν. Πρώτα έσκασε η φούσκα των ελληνικών τραπεζών και είδαμε την πτώση στο χρηματιστήριο και μετά η φούσκα των ομολόγων, του χρέους που δήθεν είχε γίνει βιώσιμο» είπε ο Καθηγητής.

«Το 2010 το ελληνικό χρέος ήταν 130% και μας είχαν πετάξει έξω από τις αγορές, πως είναι δυνατόν σήμερα που το χρέος είναι στο 174% να είναι βιώσιμο» διερωτήθηκε και πρόσθεσε ότι «δεν είναι κακό ότι η αλήθεια αποκαλύφθηκε το ζήτημα είναι τι κάνουμε τώρα που βλέπουμε την αλήθεια και δεν ασχολούμαστε με αυτή την ανοησία του success story».

Ο κ. Βαρουφάκης μίλησε για την επόμενη ημέρα μιας διαπραγμάτευσης με την Ευρώπη και θεωρεί ότι πρέπει να είναι το διαπραγματευτικό πλαίσιο της χώρας απέναντι στο χρέος.

Τέλος ο κ. Βαρουφάκης έκανε μία αποκάλυψη. Όπως είπε το 2011 μετά από μία παρουσία του σε εκπομπή της ΕΡΤ, όπου είπε ακριβώς αυτά που λέει και σήμερα, δέχθηκε τηλεφώνημα από τον Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος του έδωσε συγχαρητήρια για αυτά τα οποία έλεγε.
topontiki

Δεν υπάρχουν σχόλια: