Πέμπτη 1 Ιουλίου 2010

111,2 δισεκατομμύρια στις τράπεζες ... ΤΡΙΣΕ ΔΩΣΤΑ ΤΑ ΟΛΑ!!!

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα χορήγησε σήμερα περίπου 111,2 δισεκατομμύρια ευρώ στις τράπεζες μέσω μιας ειδικής επιχείρησης αναχρηματοδότησης που θα τις βοηθήσει να αποπληρώσουν ένα δάνειο ρεκόρ που πήραν από την ΕΚΤ πριν από ένα χρόνο, στη διάρκεια της χρηματοπιστωτικής κρίσης. 
Συνολικά 78 τράπεζες ζήτησαν ρευστό με ιστορικά χαμηλό επιτόκιο 1% !!, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΚΤ στη Φρανκφούρτη. 
Πριν από ένα χρόνο, 1.121 τράπεζες στη ζώνη του ευρώ είχαν δανειστεί περισσότερα από 442 δισεκατομμύρια ευρώ από την ΕΚΤ με σταθερό επιτόκιο 1% ένα ρεκόρ στην ιστορία του ευρωπαϊκού νομισματικού θεσμού σε μία μόνο επιχείρηση.
myinfo.gr
ΣΧΟΛΙΟ... 

Δυστυχώς σ αυτήν την Ε.Ε. είμαστε και εμείς μέλος!!... Σε μια Ε.Ε. όπου όταν οι Τράπεζες κινδυνεύουν, η Ε.Κ.Τ. τις χαρίζει ουσιαστικά φρέσκο και ζεστό χρήμα με 1% ,προστατεύοντας τις τράπεζες από την κατάρρευση καθησυχάζοντας έτσι τις αγορές...αλλά δυστυχώς όταν κινδυνεύει μια ολόκληρη χώρα η Ε.Ε απαγορεύει το δανεισμό της από την Ε.Κ.Τ. για τη στήριξη αυτής (και όχι με 1%...ούτε με 4 έως 5%) για την προστασία της έναντι των διεθνών κερδοσκοπικών αγορών!!
ΤΡΙΣΕ ΔΩΣΤΑ ΤΑ ΟΛΑ!!!!..ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ!!!..

Δεν υπάρχουν σχόλια: