Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

Μείωση 15% μισθών στην Ελλάδα έως το 2014 προτείνει η Κομισιόν

Την περαιτέρω μισθολογική μείωση της τάξης 15% μέχρι το 2014 προτείνει η Κομισιόν, ώστε να αποκατασταθεί η ανταγωνιστικότητα στην ελληνική οικονομία. Στην έκθεση που έχει στα χέρια του ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μανουέλ Ζοζέ Μπαρόζο, αναφέρεται ότι η Ελλάδα θα πρέπει να μειώσει το κόστος εργασίας ανά μονάδα προϊόντος κατά 15% το 2012-2014.
Επίσης, σύμφωνα με την έκθεση, περισσότερα από τα μισά των 20 δισ. ευρώ που δικαιούται η Ελλάδα από τα διαρθρωτικά ταμεία της ΕΕ, παραμένουν αναξιοποίητα ενώ θα στην ανάπτυξη των μεταφορών, του τουρισμού αλλά και της βελτίωσης της δημόσιας διοίκησης.
Το γεγονός λήψης πρόσθετων μέτρων για την επόμενη διετία είναι επιβεβλημένο για να μειωθεί το δημόσιο χρέος στο 117% του ΑΕΠ έως το 2020, όπως είναι οι επιπρόσθετες περικοπές των δαπανών, η εφαρμογή των ρυθμίσεων που έχουν ψηφισθεί στην αγορά εργασίας και η παρουσίαση χρονοδιαγράμματος για την αναμόρφωση της εθνικής συλλογικής σύμβασης εργασίας.

Πάντως, η Κομισιόν παραμένει αισιόδοξη: «Η Ελλάδα μπορεί να βασιστεί στις δυνάμεις της — τη ναυτιλία, τον τουρισμό, τα πανεπιστήμιά της και γενικά το καλά εκπαιδευμένο εργατικό δυναμικό της, καθώς επίσης και να εκμεταλλευτεί την τοποθεσία της για να λειτουργήσει ως κέντρο logistics και ενέργειας στην νοτιοανατολική Ευρώπη», σημειώνεται.
Όσον αφορά το ενδεχόμενο νέας παροχής οικονομικής βοήθειας από την Ευρώπη προς την Ελλάδα, επισημαίνεται ότι δεν θα χρειασθεί αλλά δεδομένου ότι θα εφαρμοστούν τα συμφωνηθέντα και μετά τις εκλογές από τη νέα κυβέρνηση.
koutipandoras.

Δεν υπάρχουν σχόλια: