Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

Ο Κ. Σημίτης σε προεκλογική εκδήλωση Λοβέρδου-Φλωρίδη-Μαργαρίτη

Β.Π. Λένε πως η αγάπη και ο βήχας δεν κρύβονται!!
Ήταν έκπληξη ακόμη και για τους διοργανωτές η παρουσία του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη σε εκδήλωση για το δίλημμα των εκλογών που έρχονται η οποία πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του “Κοινωνικού Συνδέσμου” και ομιλητές τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο, τον πρώην υπουργό Γιώργο Φλωρίδη, τον Θόδωρο Μαργαρίτη της ΔΗΜΑΡ, τον γενικό διευθυντή του ΙΟΒΕ Γιάννη Στουρνάρα και τον εκδότη Γιώργο Κύρτσο.
Η εκδήλωση είχε έντονο άρωμα εκσυγχρονισμού, αφού παρόντες ήταν επίσης οι Αλέκος Παπαδόπουλος, Νίκος Χριστοδουλάκης, Βασίλης Κοντογιαννόπουλος, Νάσος Αλευράς. Η είδηση ήταν η πρόσκληση του Ανδρέα Λοβέρδου προς τη Δημοκρατική Αριστερά να συζητήσει το ενδεχόμενο κυβερνητικής συνεργασίας, το οποίο -όπως είπε- προϋποθέτει να πάρει το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές την πρώτη θέση και να υπάρξει προγραμματική συμφωνία “επί του συγκεκριμένου” και όχι με γενικότητες, με το κόμμα του Φώτη Κουβέλη.
Ο Θ. Μαργαρίτης απάντησε λέγοντας ότι το κόμμα του σέβεται τη δανειακή σύμβαση ...
αλλά ζητά αναθεώρηση όρων του μνημονίου, σημειώνοντας ότι για το πρώτο μνημόνιο δεν έγινε απολύτως καμία διαπραγμάτευση ενώ για το δεύτερο έγινε ελάχιστη διαπραγμάτευση που δεν απέφερε τα αποτελέσματα που θα έπρεπε. Ο υπουργός Υγείας εξέφρασε τη διαφωνία του με την απόφαση του Γιώργου Φλωρίδη να μην επιστρέψει στο ΠΑΣΟΚ με το επιχείρημα ότι “δεν μετασχηματίζεται ριζικά” και “δεν μπορώ να ενταχθώ σε κάτι που είναι “απρόθυμο, διστακτικό και αναποτελεσματικό”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: