Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

«Άπιαστο όνειρο» συνεχίζει να είναι η αυτοδυναμία για τον δικομματισμό.


«Άπιαστο όνειρο» συνεχίζει να είναι η αυτοδυναμία για τον δικομματισμό σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της VPRC για τα «Επίκαιρα». Τα ποσοστά ΝΔ και ΠΑΣΟΚ παρουσιάζουν μία σταθεροποίηση, στο 22% και 14,5% αντίστοιχα. Αύξηση για τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος πλέον καταγράφεται ως τρίτη δύναμη.

Άνοδος και για την Χρυσή Αυγή, με αυξητικές μάλιστα τάσεις, ενώ ο ΛΑΟΣ  βρίσκεται λίγο πάνω απο 3%. Σταθερά σε υψηλά ποσοστά το κόμμα του Πάνου Καμμένου "Ανεξάρτητοι Έλληνες". Εκτός Βουλής παραμένουν Οικολόγοι Πράσινοι και Δημοκρατική Συμμαχία.

Αναλυτικά, η ΝΔ συγκεντρώνει το 22%, το ΠΑΣΟΚ το 14,5, ΣΥΡΙΖΑ 13%, ΚΚΕ 11,5%, Δημοκρατική Αριστερά 10%, Ανεξάρτητοι Έλληνες 9%, Χρυσή Αυγή 5% και ΛΑΟΣ 3,5%.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της VPRC οι Οικολόγοι Πράσινοι βρίσκονται στο 2,5%, η Δημοκρατική Συμμαχία στο 1,5%, το Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών στο 1,5%, η Δράση  στο 1,5% και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο 1%. Η «Αποχή», τα «Λευκά» και τα «Άκυρα» ανέρχονται στο 24,1%. Σημειώνεται πως το 74% των ερωτηθέντων δηλώνει πως θα πάει να ψηφίσει, με την αποχή να έχει πτωτικές τάσεις. 

Στο «Άλλο Κόμμα» εντάσσονται οι απαντήσεις Ένωση Κεντρώων, Σπίθα, Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο, Σύνδεσμος Εθνικής Ενότητας, Κίνημα Εθνικής Αντίστασης, Δημιουργία Ξανά ή «Κάποιο μικρό κόμμα».
Ελαφρώς αυξημένα εμφανίζονται τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ σε σχέση με τον Μάρτιο, ενώ μικρή πτώση (0,5%) καταγράφει η ΝΔ. Αύξηση 1% εμφανίζει και ο ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, ενώ αντίθετα το ποσοστό του ΚΚΕ μειώθηκε κατά μία μονάδα. Μικρή αύξηση (0,5%) και για το ΛΑΟΣ, ενώ αυξητική τάση έχουν τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής. Μείωση κατά 1,5% γθα τη Δημοκρατική Αριστερά. (Για να δείτε όλοκληρες τις εικόνες πατήστε πάνω τους)

ΝΔ-ΠΑΣΟΚ


ΣΥΡΙΖΑ-ΚΚΕ-ΛΑΟΣ


ΔΗΜΑΡ-ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ- ΔΗΣΥ


ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ-ΑΡΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ- ΑΝΤΑΡΣΥΑ


Σχετικά με τη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών τις περισσότερες θετικές γνώμες συγκεντρώνουν ο Γιάννης Δημαράς και ο Φώτης Κουβέλης.

Σχετικά με το έργο της κυβέρνησης Παπαδήμου, το 91% δηλώνει δυσαρεστημένο, ενώ το 81% εκτιμά πως τα πράγματα πηγαίνουν σε λάθος κατεύθυνση.
Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε πανελλαδικά με τηλεφωνικές συνεντεύξεις από τις 10 έως τις 12 Απριλίου, σε δείγμα 1.000 ατόμων.

Κάτω από το 30% ο δικομματισμός σύμφωνα με δημοσκόπηση της Pulse

Ποσοστό μικρότερο από 30% συγκεντρώνουν μαζί ΠΑΣΟΚ και ΝΔ σύμφωνα με δημοσκόπηση της Pulse RC για «Το Ποντίκι», ενώ βάση της πρόθεσης ψήφου η επόμενη Βουλή θα είναι δεκακομματική.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 1.209 ατόμων πανελλαδικά. Η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 17,5% και ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ με 12%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 9%, το ΚΚΕ με 8,5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 8%, η Δημοκρατική Αριστερά με 7%, η Χρυσή Αυγή με 4,5%, οι Οικολόγοι Πράσινοι με 3%, ο ΛΑΟΣ με 2,5% και η Δημοκρατική Συμμαχία με επίσης 2,5%. Ποσοστό 11% συγκεντρώνουν οι απαντήσεις των ερωτηθέντων, που ψηφίζουν Λευκό ή Αποχή, ενώ οι αναποφάσιστοι φτάνουν το 8,5%.
Όπως σημειώνεται, η συσπείρωση των δύο κομμάτων είναι εξαιρετικά χαμηλή, ενώ «μάχη» για την τρίτη θέση δίνουν τρία κόμματα.
http://tvxs.gr/ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: